Basta!

Hits: 355

maandag 7 januari-2013
In navolging van de positief denkende goeroe Norman Vincent Peal riep de voorzitter van de Europese Commissie met een krachtig BASTA! uit dat de Eurocrisis voorbij is, achter ons ligt, nooit meer terug komt. Kort daarvoor had van Rompuy al vanaf de ivoren toren in het Brusselse rondgetoeterd dat we nu 100 jaar vrede zullen krijgen.
Vrede? Wat te denken van de plundering van de sociale- en pensioenfondsen in Spanje door de Spaanse regering? Bijna 62 miljard euries hiervan zijn gebruikt om Spaanse obligaties aan te kopen, met als gevolg dat zo goed als 100 procent van de gelden zijn “geïnvesteerd” in Spaanse obligaties. Enkele jaren terug was dat nog zo'n 20 procent. Desondanks heeft Spanje nog steeds een tekort over 2012, van 12 miljard om precies te zijn. Dat probleem wordt opgelost door gewoon een week of 12 te wachten met het betalen van rekeningen. Goed hè?
Ondertussen steken Spanjaarden zichzelf in brand als protest tegen de armoe, maar slaat men zich in Brussel op de borst en tetteren dat “de markten vertrouwen hebben in Spanje”. Indien je al twijfelde aan de toerekeningsvatbaarheid van beide heren (en van diegenen die hen aansturen) dan is hiermee het bewijs van vroegtijdige dementie wel geleverd. Nog even en Barroso roept: No Passeran!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 355

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch