Skip to main content

Van de doden niks dan goeds (004)

09 april 2017

maandag 9 januari-2012
Gisteravond trok in Ivo ("can one say") Nihil's TV Show weer een reportage voorbij, waarmee je zelfs een totaal uitgedroogde kameel weer aan het pissen krijgt. Daarin werden loftrompetten gestoken over de inmiddels alweer tien jaar geleden naar hoger sferen verhuisde bierboer Alfred Heineken. Zo'n goeie hadden we nog nooit gehad. En als Freddie vijf al dan niet astrale lichamen had gehad dan hadden we niet alleen kennis gemaakt met zijn blonde rakkers, maar ook met zijn prestaties op het gebied van dirigeren, fotograferen, componeren en architectuur.
Uiteraard kwamen ook nog even zijn banden aan bod met de Oranjes. Met Bilderopa, die bij leven naast een plukje fatsoenlijke luitjes zoveel schorum om zich heen had verzameld, dat Carl Gustaaf van Zweden er lelieblank van wordt. En met Bildermamma, die nog regelmatig omgaat met oorlogsmisdadigers, ijselijke speculanten en polletieke avonturiers. En zo'n dertig jaar lang warme betrekkingen onderhield met een bef, die zijn talenten niet alleen wijdde aan het Koninklijk Huis, maar tegelijkertijd ook diensten verleende aan lieden uit de crème van de Nederlandse misdaad. Daarnaast raakte deze royal bef bekend als kindervriend (met name van ondermaatse Marokkaantjes) en introduceerde hij prins Claus in de New Yorkse homoscene, met alle gevolgen vandien. Trouwe lezers kunnen zonder te zoeken zijn naam invullen: Frits Salomonson.
Wat dat allemaal met Freddie te maken heeft? Nou, diezelfde Frits bekleedde ook topfuncties in zijn bierconcern. Wist Freddie van de vele scheven schaatsen die zijn hoge medewerker in die jaren reed? We mogen aannemen van wel. En can one say dat dit soort info toch een iets andere kijk op onze man van heerlijk helder geeft dan Ivo ons ooit zal schenken? Dacht het wel.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
van de doden...