Skip to main content

Ongein

woensdag 28 november-2012
Iedereen heeft buren. Of ze nou met een eensteens muurtje van je gescheiden zijn of een kilometertje verderop wonen. En of je daar nou zin in hebt of niet, je kan vanwege het adagium “beter een goeie buur” etcetera beter rekening houden met hun gevoeligheden. Stel dus, dat je om de een of andere reden Badr Hari een aardige en slimme gozer vindt, dan getuigt het van realiteitszin om die mening te voorzien van wat sierlijk verpakkingspapier met dennebomen, Sinterklazen, Paashazen, lelietjes van dalen of aanverwante snuisterijen erop. Want Badr is ook wel eens wat minder aardig cq. slim en brengt soms om futiele redenen op krachtdadige wijze ongewenste veranderingen aan in andermans constitutie. Doe je dat niet en je debiteert na je geruchtmakende solidariteitsverklaring aan het adres van Baddertje ook nog een Witz over het slinks tot staan brengen van de Palestijnse bevolkingsgroei, dan kan je van de zijde van de buren iets minder gezelligs in je gleuf verwachten.
Komt nog bij dat moeder de vrouw in 2010 het boek "De Held" op de markt heeft gewapperd, waarmee zij een afschuwelijke overval op een paar buurtjes toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen die ooit lessen in begrijpend lezen heeft gevolgd. Iets wat bij de betrokken buurtjes geen warme gevoelens heeft losgewrikt.
Kortom, het zal het betrokken echtpaar dus niet hebben verwonderd recentelijk dit briefje van twee dames uit hun woonomgeving op de deurmat te hebben gevonden. Een briefje dat wij nu op onze beurt ook een plaatsje geven in het publieke domein. Want wie kaatst kan een vroege kerstbal verwachten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen