Kafka in Zeist (018)

11 januari 2017
Hits: 643

woensdag 28 april-2010
Oké. We mogen dan her en der bekend staan als lawaaipapegaaien en af en toe misschien "lorre" roepen als er geen reet aan de hand is, maar soms scoren we. Neem nou dat geplas over die illegale Poolse landdag op dat speculatieve lapje grond van projectboy Hans Achterberg. Zo mooi grenzend aan camping de Dijnselburg, die het landelijke nieuws binnenronkte door het verbod van vette happen aan de boorden van het zwembad. Dat het daarbij eigenlijk ging om de uitbater zijn strot om te draaien en zo de weg vrij te maken voor een alleraardigst villawijkje van Evert Kroon en Nina-follower Dick Wessels haalde de mainstream niet (1). Maar wie weet helpt het als we nog eens een paar keer flink "lorre" van onze Bossche minaretten laten schallen.
Hoe dit ook zij, deze keer lijken we te hebben gescoord. Lijken. Een lokaal sufferdje en een landelijk dagvod hebben inmiddels aandacht aan de story besteed. En het gesprek tussen wethouder Gudde en de kwaaie Przwalski-bestrijder heeft na lang gemier ook eindelijk plaatsgevonden. Uitkomst van al dit hartverwarmende fraais? Die Poolse jongens en die chaletjes motten weg. Maar ... Kwootje uit een mail van de pisnijdige onvrijwillige buurman:

" ... Gudde heeft aangegeven dat het traject lang kan duren omdat de gemeente aan alle wettelijke bepalingen moet voldoen, maar dat ze eraf moeten is duidelijk. Wij hebben de wethouder/de gemeente aangeboden ons huis te kopen. Daar moest een apart aanvraagformulier voor worden ingevuld en dat zou weer bij een andere afdeling in behandeling worden genomen. Hij gaf ons weinig kans.
28 april treedt een nieuw college aan. Dan beginnen we weer van voren af aan. Wij hebben met onze advocaat afgesproken dat alle stappen bij de gemeente nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ik heb nul vertrouwen meer in de politiek. In de wandelgangen heb ik overigens vernomen dat de VVD-akela bij de kruising Huis ter Heide (let wel: dat is nog geen 500 meter bij mijn huis vandaan) een groot stuk grond heeft waar zij in de toekomst nieuwbouw wil gaan ontwikkelen !!!!!
".

Een projectontwikkelaar die schijt heeft aan de uitspraak van een kadi. Een VVD-meisje met eigen belangetjes (2). Een wethouder die geen fuck doet. En een inwoner van Zeist met alle gelijk van de wereld die ten einde raad maar zijn huis in de ramsh gooit omdat ie het helemaal zat is. Zo gaat dat in een geliberaliseerde democratische samenleving.
Jammer. Na bestudering van de foto's komen we tot de sombere conclusie dat de bal niet over de lijn is geweest. Niet gescoord dus. "Lorre, fucking lorre". Stay tuned.

(1) Voor andere recente kunstjes van Evert zie bijvoorbeeld aflevering 390 van de serie Octopussy dd. 23 april jl.
(2) Voor het betrokken VVD-meisje zie de afleveringen 14, 15 en 16.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 643
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch