Skip to main content

Uitgewist

07 mei 2016

Het viel te verwachten na de aanslagen in Brussel: een overzicht van terreuraanslagen in West Europa in de gedrukte media. Zoals de Volksfiets van zaterdag jl. Met uiteraard the usual suspects: de Baskische ETA, de Rode Brigades, de Rote Armee Fraktion. Tja, ‘t is toch wat denkt de slecht geïnformeerde lezer dan. Goed dat de overheid dit bestrijdt.
Zucht, de overheid en het bestrijden van terreur. Wat te denken van de overheid en het faciliteren van terreur? Want wat ontbreekt in die opsomming in de media? Nou, “de strategie van de spanning” in Italië, Frankrijk, met de “geheime legers van de NATO” oftewel ”Gladio” en soortgelijke organisaties in WestDuitsland, België, Luxemburg, Nederland, en de overige NAVO landen. De vijand was toen het “communisme”. Door middel van bomaanslagen zoals in Bologna (85 doden en meer dan 200 gewonden), die in de schoenen geschoven werden van links, maar naar later bleek werden uitgevoerd door uiterst rechtse groeperingen, gelieerd aan dan wel deel van Gladio.
Allemaal ouwe koek wellicht, maar ietsje verser is het NSU schandaal in Duitsland, waar de intieme relatie tussen neo nazi's en interne veligheidsdiensten in de gedrukte media slechts incidenteel wordt beschreven. Ach, allemaal samenzweringsdenken, meer politie, dat helpt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016