Tussen premies en piraten (032)

28 februari 2017
Hits: 577

dinsdag 23 augustus-2011
Is rechter-commissaris Melissen wat zompig tussen de kwabben of speelt zij met ons op uiterst ingenieuze wijze het spel kastje-muur in de Hestia-affaire? Zijn wij nog niet uit. U mag het zeggen. Aan de hand van haar antwoord op onze missive van 30 juni jl. waarmee zij ons gisteren verraste (1). Komt ie:

"Uit uw brief maak ik op dat er een discussie zou zijn tussen de curator, mr. Edens, en de oud-eigenaar van PSL. Uw rol in deze discussie is mij niet duidelijk.
Informatie over de afwikkeling van een faillissement is in de eerste plaats te vinden in de openbare verslagen die de curator uitbrengt. In het belang van de goede afwikkeling kunnen schuldeisers onder omstandigheden nog nadere informatie aan de curator vragen. Indien de oud-eigenaar van PSL tevens schuldeiser is en vragen met een dergelijke strekking heeft, kan hij zich tot de curator wenden, of desgewenst ook tot ondergetekende
".

Nou kan het aan ons liggen, maar het moet zelfs iemand met een Inholland-diploma duidelijk zijn dat wij tot de Nederlandse pers behoren. Op 18 mei 2009 nog erkend door een Haagse collega van mevrouw Melissen in het "lekkageproces" rond oud-AIVD-er Paul Herrie (2). Dus wat nou onze onduidelijke rol in dit geheel?
En daarna opperen, dat een schuldeiser altijd voor nadere informatie terecht kan bij de curator en zelfs bij Hare Justitiƫle Hoogheid zelve, is wat ons betreft een teken dat mevrouw Melissen niet de moeite heeft genomen om deze serie even tot zich te nemen. Of in ieder geval de ietwat eenzijdige correspondentie tussen Jos Lindhout en curator Dirruk Edens. Overigens was de "oud-eigenaar van PSL" heel gelukkig met bovenstaand epistel. Toch nog iemand blij. Stay tuned.

1. Zie voor onze missive aflevering 29.
2. Trek ons archief open en de cloaks en daggers vliegen je tegemoet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 577
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch