Scherpschutters (003)

03 april 2017
Hits: 265

woensdag 26 mei-2010
Je verwachtte er nog heel wat van na de zompige affaire rond containerwipper Jack de Vries, maar het is toch weer zwaar kurk geworden. Die "onthullingen" van het duo weekvodden HP/De Tijd en Weekend over het grote Haagse neuken bleken ouwe meuk te zijn. En van de reacties op deze serie "Scherpschutters" kan je ook al geen Duitse staander krijgen. De enige wezenlijke bijdrage in de discussie of het zinvol is om over het hopsgedrag van ministers en andere laagwaardigheidsbekleders een ruig boekje open te doen kwam zowaar van het Paradijselijke dagvod van de Basisweg. In een column van ene Paul Jansen.
Deze boskabouter verhaalde dat er al decennia lang anekdotes over ministerieel en Kamerbreed pompen binnenskamers zijn gebleven. Vooral door zelfonthouding in de redactielokalen. Maar nu de sluis toch even open stond noemde puntmuts gretig even een rijtje PvdA-klanten die op het pluche hadden liggen te hijgen (1). Kennelijk als onderdeel van de campagne om Mark Rutte tot premier te verheffen, die voorzover waarneembaar haast als een eunuch door het leven kakelt. Over bijvoorbeeld de ten onrechte als première naar voren geschoven Neel Kroes, die nog steeds bij een ontdaan clubje observatiesmurfen brandend op de lenzen staat, geen woord (2). En ook niks over Guusje en Wouter. Maar wel een als hint uit te leggen stukje proza over een gebeurtenis van vorig jaar.

Paulus: "Spelletjes.
Complexer wordt het als de politiek zelf spelletjes speelt rond escapades. Zo zou er vorig jaar in de commissie "Stiekem", de Tweede Kamercommissie voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten waar de fractievoorzitters achter gesloten deuren vergaderen met de ministers die verantwoordelijk zijn voor de AIVD en MIVD, specifiek zijn gevraagd naar een vermeend slippertje van een zekere bewindspersoon. Dit wordt dezer dagen verteld in een oppositiepartij. Maar navraag bij toenmalige aanwezigen leert dat de minister in kwestie destijds tot ieder verrassing zelf kond deed van dit verhaal. Juist om te waarschuwen dat dit verhaal niet klopte
".

Met andere woorden: over Guusje Ter Horst of over Eimert van Middelkoop ging het gerucht dat hij of zij buiten de deur had gehopst. En dat gerucht was de kop ingedrukt doordat Guus of Eimert uit eigen beweging tegenover de stiekemerds had verklaard dat er geen reet van waar was. Dat heet vooruitverdedigen en verdomd het werkte. Tot "een partij" het een dezer dagen weer in de roulatie bracht. En Paulus vroeg zich wanhopig af waarom zo'n "partij" dat nou doet. Maar daarom is hij waarschijnlijk ook tot polletiek redacteur van De Telegrof verheven.
Interessant blijft overigens wel wie nou precies vooruit heeft verdedigd, Guusje of Eimert. Ja, allo, allo. Zou die "partij" even zo vriendelijk willen zijn om contact met ons op te nemen? Kunnen wij weer verder met dit Q-koortsvehikel. Stay tuned.

(1) Nee, grappig, niks over Ed van Tijn en zijn avonturen rond de Amsterdamse Paardenstraat. En trouwens ook nada over het mes in de deur van Job de Ruiter. Voor het geval dat u dat ook nooit heeft meegekregen, hop hop naar onze zoekmachine. Jammie.
(2) En ook voor onze Neel geldt: pak de leuning van onze zoekmachine en geniet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Aantal keren bekeken: 265
Scherpschutters

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch