Skip to main content

Vol is vol (001)

08 april 2017

maandag 8 oktober-2012
Kijk, dat gaat zo niet langer. We kunnen niet met zijn allen roekeloos blijven doorwippen. Dan wordt het in sommige delen van de aardkloot te vol en daar krijg je narigheid van. Kan je daar preventief wat aan doen? Tuurlijk. Beter nog, er wordt al het nodige aan gedaan. In Nederland worden bijvoorbeeld de verzekeringspremies zo hoog opgejaagd, dat die ouwe opvreters die op hun AOW zijn aangewezen het niet meer kunnen betalen. Die gaan dus niet zo gauw meer naar de chirurgein en zo maak je van een grijze tsunami op termijn een eenvoudig rollertje bij Egmond aan Zee.
Elders in de wereld zijn rigoureuzere maatregelen nodig. Daar is het voller. Met name de USSA hebben dat goed begrepen. Die dronen het hele Midden-Oosten leeg en zijn ook alvast begonnen met een paar onbeduidende landjes in Afrika. Dat laatste niet omdat het er vol is, maar de rest van de wereldbevolking en dan met name het blanke deel heeft voedsel en andere spulletjes nodig en wat is er dan niet makkelijker om een flink deel van die ongeletterde zwartjes op te ruimen.
Kleeft wel een nadeel aan deze methode: hij drukt teveel op het budget. Daarom raakten wij niet in een complete postnatale depressie toen we lazen dat Billary Clinton voor de komende zes jaar 68 miljard dollar heeft uitgetrokken om al dat gewip in banen te leiden en ongelukjes te voorkomen. Zij propageert allereerst “familyplanning”. Misschien niet meteen overal één spleetje per gezin, maar wat niet is kan komen. Verder denkt ze aan het uitdelen van kapotjes en sigaren (dat laatste op advies van haar echtgenoot), aborteren bij het leven, steriliseren alsof het een feestje is en meer van dat soort eenvoudige ingrepen. Wordt de wereld leger en gezonder van. Minder CO2 en fijnstof. De temperatuur op aarde daalt een graadje. Kortom, de toekomst is niet zo somber als ie lijkt. Dankzij Billary.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017