Shady (028)

dinsdag 7 juni-2005
We got mail. Van onze expert op het gebied van internationale financiële zwendel. Het was naar aanleiding van aflevering 25 van deze serie dd. 26 mei 2005. Daarin schreven wij ondermeer dat de Monnik (Anton Bruinsma) en de Advocaat (Geert Jan Dolk) via ene Antonio Baggi duistere contacten zouden onderhouden met het financiële zenuwcentrum van het Vaticaan. Zeg niet dat dat verzamelpunt van zilverlingen een toonbeeld van integriteit is.
Sinds het schandaal rond de Banco Ambrosiano weten we dat de betrokken kardinalen kilo’s roomsboter onder hun mijter verbergen. En dat ze contacten onderhouden met allerlei illusionisten en mafiosi om hun geldberg in shape te houden. Maar wat schreef onze expert? Het volgende:

“ ... Wat betreft Dr. Leone (hij is geen dottore), deze villain is bij mij zeer bekend. Gerespecteerd lid van de orde van list en bedrog. Ik weet dat de Guardia di Finanza naar hem op zoek is. Hij geeft zich uit voor Maltezer ridder of bankier van de IOR (Vaticaanbank), echter ten onrechte. Hij woont aan de Universitaetsstrasse in Zürich, vlak naast het Uni Ziekenhuis. Hij werkt samen met Urs Barandun, die een spoor van ellende in de UAE heeft achtergelaten met het opzetten van een tradefloor voor securities. Hij is gelieerd aan advocaat Dolk en was betrokken bij vervalste ABN/AMRO bankgaranties ten tijde van Jan Maarten de Jong”.

Urs Barandun? Valse bankgaranties? Jan Maarten de Jong? Nou, het ziet ernaar uit dat we voorlopig nog wel even verder kunnen. Maar eerst een schietgebedje. Stay tuned.

shady

  • Hits: 404
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch