Skip to main content

Hahaha (006)

26 maart 2017

donderdag 4 augustus-2011
Op 16 juli hadden we het nog over Theo Peeren. Een landgenoot uit de avontuurlijke sector, die volgens Belgische speursmurfen 1,65 gedrogeerde meloen in een project van Willem Endstra (rip) had laten zakken. Het ging om een stapel appartementen aan het Comomeer die zou worden opgetrokken door de Italiaanse firma Sardena. Maar het project zakte door de vloer en de beleggers waren hun poen kwijt. Dus ook Theo. Aangifte? Dat is lachen. Zo gaat dat niet in Plopsaland. Uiteindelijk zou Theo in totaal 6 tonnetjes hebben teruggekregen van Willem. Dat leken uiteraard witte tonnetjes en daarmee zou vriend Theo een stulpje uit de grond hebben laten trekken in het Belgische Beerse. Maar zoals gezegd, de lokale smurfen vertrouwden het niet en trokken Theo voor de kadi. Zo'n procedure duurt net zo lang als een reis om de wereld in een wastobbe en in die tijd schijnt Theo inmiddels naar Spanje te zijn verhuisd en roept nu olé. In afwachting van de terugkeer van de tobbe.
Maar er is ineens iets meer over deze story uit de wasseretteruimte te vertellen. Naar aanleiding van de vorige aflevering ontvingen wij namelijk de missive, dat het om heel wat meer ging dan 1,65 meloen en dat de onderhandelingen over de teruggave behoorlijk heftig waren geweest. Nou waren er debiteuren die persoonlijk bij Willem aan de deur kwamen, zo niet Theo. Hij zou zich hebben laten vertegenwoordigen door een intermediair. Iemand die al langer in Plopsaland ronddalverde en wist hoe de hazen liepen. Volgens onze informanten uit de Amsterdamse smurfenscene was dat onze Woutje van Loon. De man die momenteel een hoofdrol vertolkt in het drama rond de Belgische Waegener Group (1). Wouter zou voor zijn bemiddelende activiteiten een leuke tegemoetkoming van Theo ontvangen. Tenminste, als Willem zou schokken.
Op 17 mei 2004 even na twaalven verhuisde Willem naar het hemelse dakterras. Twee uur daarvoor was zijn laatste bezoeker de deur uitgegaan. Met lege handen. U raadt het. Ooit van gehoord? Nee, wij ook niet. Stay tuned.

(1) Zie de serie "Letselschade".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017