Heisa in Hoorn (007)

08 april 2017
Hits: 588

dinsdag 28 juni-2011
Denkend aan Tonnie zien wij brede garanties vaag door oneindig laagland gaan. Onder andere in de omgeving van Hoorn, waar ex-020wethouder en ex-G-esser Hooijmaijers stiekem met 50 meloen euro's blijkt te hebben gestrooid ten behoeve van Zeeman en Ooms (1). Twee gretige grissers uit West-Friesland. De een groot geworden in armzalige schaamlappen, sokken voor één dag, Chinese dweiltjes en andere goedkope lorren uit de textielbranche, de ander in de van corruptie vergeven stenenwereld.
Tonnie was niet voor het eerst betrokken bij geintjes die een associatie opriepen met scheef schaatsen. Bijvoorbeeld na een poging tot een dubbele Rietberger op het ADM-terrein met als maatjes Bertus Lüske (rip) en diens bef Jos Fruytier (2). En dan heeft ie nog iets stekeligs gehad met avontuurlijk stapelaar Evert Kroon (3), poen naar de geisers geholpen in IJsland en meer van dit soort strapatsen die je eerder in Calabrië zou verwachten dan achter de duinen tussen Den Helder en Zandvoort.
Om hun belangen veilig te stellen hebben Zeeman en Ooms beslag gelegd op de bouwgrond in Berkhout, waar de deal met Tonnemans om draaide. Aldus het Financieele Dagvod, dat deze affaire boven AP heeft getrokken. Jammer dat het vod niet even heeft gerefereerd aan de roerige gebeurtenissen rond deze twee grootondernemers uit het recente verleden, die bij ons een rustiek plekje vonden in deze serie. Maar je kan niet alles hebben. Zelfs niet bij Zeeman. Stay tuned.

(1) Tekst en uitleg in dit artikel uit het FD.
(2) Zie aflevering 162 van de roemruchte serie Octopussy. Zie voor de artistieke interesses van Fruytier vooraal het artikel "Terp van Tijn" op de site van de Morgenster.
(3). Voor wat schilderachtige impressies over Evert raden wij aan om bijvoorbeeld eens de afleveringen 385, 388, 390 en 392 van de serie Octopussy tot u te nemen. Zware kost maar toch luchtig.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 588
Heisa in Hoorn

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch