Skip to main content

Antillen vice versa (039)

25 februari 2017

dinsdag 20 mei-2014
U heeft wat gemist. Afgelopen vrijdag. En dat was te wijten aan onze licht antiek rakende digitale piano en een vergeefse reis naar Goegelland. Daardoor konden wij het grimmige bericht uit de Gazet van Antwerpen over de veroordeling van Viviane Verhoeven niet in volle glorie op onze site prikken. Om u toch van de full monty te voorzien presenteren wij hierbij alsnog de tekst. Al was het alleen maar uit solidariteit met de Gazet-collega die verantwoordelijk was voor het betrokken artikel. Hij kwam namelijk direct na het verschijnen ervan in de vocale cycloon Viviane terecht, compleet met dreigend befgedonder. Goed, eerst die tekst. Komt ie:

“Ex-makelaar krijgt vier jaar cel.
Zaakvoerster failliet immokantoor veroordeeld voor kinderontvoering.

Viviane Verhoeven (51), zaakvoerder van het bij dagvaarding failliet verklaarde Immo De Landheer, is door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor kinderontvoering. Naast de ontvoering werd de vrouw nog beschuldigd van tal van andere zaken, waaronder verduistering, heling, fraude en diefstal. De vrouw is al sinds september vorig jaar ook al persoonlijk failliet verklaard. In 2012 vluchtte ze met haar kinderen naar Curacao om te ontsnappen aan haar schuldeisers en de Belgische staat. Daar leeft ze ondergedoken.
Het was de rechtbank van eerste aanleg die de vrouw op 8 mei veroordeelde tot een gevangenisstraf van vier jaar. De rechtbank tilde zwaar aan haar vlucht naar Curacao en beval dan ook onmiddellijke aanhouding.Van zodra de vrouw een voet op Belgische bodem zet, zal ze opgepakt worden en vervolgd worden voor de andere haar ten laste gelegde feiten.
Een van de benadeelden in het dossier is Christiaan van Assendelft van Wijck, de man die vorig jaar opgelicht werd door zijn huurders en zijn miljoenenvilla zag leeggeroofd worden. Hij overnachtte toen enkele weken in de vrieskou in een camper voor zijn oprit. “Ook in Curacao bleef die vrouw slachtoffers maken”, zegt Van Assendelft van Wijck. “Ik heb nu al weet van tientallen mensen die door haar opgelicht werden. Weet je dat haar moeder op haar hoge leeftijd nu strijkwerk moet doen
in onze gemeente? Zelfs haar eigen moeder heeft ze totaal berooid achtergelaten”.
Als zaakvoerder van Immo De Landheer verdween Verhoeven met voorschotten van 10 tot 20 procent die klanten hadden aanbetaald voor hun nieuwe woning. Ze bezocht haar klanten in een peperdure Rolls Royce en had ook een Porsche en een Aston Martin.
“Meer nog, toen ik een van mijn huizen wilde verkopen heeft ze nog voor haar zaak failliet ging, in samenspraak met de zaakvoerder van Neon, een frauduleuze vordering opgezet van 152.581 euro. Toch ongelooflijk”, zegt Van Assendelft van Wijck. De bewuste vordering is door de rechtbank op 12 augustus 2013 ongegrond verklaard.
De rechtbank heeft Viver bvba, de vennootschap achter Immo De Landheer, bij dagvaarding failliet verklaard op 22 november 2012. Ook heel wat andere makelaars uit Schilde kennen de vrouw en haar praktijken, maar wilden niet reageren op haar veroordeling


Nou kan je uiteraard heel makkelijk tegen een journalist aanzeiken, maar een vonnis blijft een vonnis. Misschien doet het strijkwerk van opoe Verhoeven er wat minder toe, maar voor de rest blijven feiten doodgewoon feiten. Neem bijvoorbeeld die frauduleuze vordering, die Vivje in een keurig een-tweetje met suikeroompje Leo Nipshagen van FC Neon voor het doel van Van Assendelft van Wijck bracht. Daarover hebben wij indertijd nog heel vrolijk gejodeld, omdat de bal ergens bij de cornervlag belandde en Viv en Leo van de scheids een gele kaart kregen. Met nog altijd het uitzicht op een rooie als de videobeelden binnen komen (1).
Nee, het gaat niet lekker voor de leden van de Haagse groep (2). Zo bemoeit pseudo-detective Nardy Cramm uit Hardegaryp zich momenteel met het gekrakeel op Curacao rond een befclubje dat zich buiten de platgetreden paden van strafpleiterij heeft begeven. Je moet wat doen in het leven. Interessant is wel, dat zij opereert vanaf het adres Brakkeput Arriba 2. Hetzelfde adres dat onze Viv gebruikt en waar haar ontvoerde zoon Jeremy verbleef. Dat moet toch gefundenes Fressen zijn voor collega J. van den Heuvel met zijn candid camera. We laten ons verrassen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 18 van deze serie dd. 17 september 2013.
(2) Zie voor die club eerdere revelaties in deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa