Skip to main content

Homo kakkiens

zondag 23 september-2012
Om even bij nuttig wetenschappelijk onderzoek te blijven. Vorige maand werd de Brabantse metropool Etten Leur opgeschrikt door een kakkerlakkenplaag in een plantsoen. Later bleek, dat een reptielenliefhebber ze daar had gedumpt. Hij gebruikte de insecten als lekkere hapjes voor zijn kruipende huisgenoten. Maar ze fokten maar aan, zodat de voorraadkast overbekakkerlakt begon te raken. Een peloton gemeentewerkers werd op pad gestuurd om het probleem op te lossen met een paar bussen lijm. Eitje. Iedereen in Etten Leur kon weer rustig gaan snurken na een avondje “Sterren lazeren op het ijs”, waaraan naar verluidt in het volgende seizoen ook Koos Alberts zal deelnemen.
In de USSA denken ze wat genuanceerder over kakkerlakken. Zo hebben wetenschappers van de Universiteit van North Carolina een forse stap gemaakt in het onderzoek naar het gebruik van de lieflijke beestjes na aardbevingen, raketaanvallen en ander ruïneus ongerief. De zwarte kruipertjes worden voorzien van een remote control en vervolgens losgelaten in de puinhopen om te kijken of er daaronder nog iets levends te bespeuren valt. Op zich zo gek nog niet. Nou maar hopen dat de dure wetenschappelijke kakkerlakken niet stuiten op een achtergelaten reptielenverzameling, want dan is die remote control in no time weggegooid geld.
Maar goed, kakkerlakken zijn dus best ergens goed voor en gecombineerd met een peertje of wat paprika en knoflook schijnen ze nog lekker te smaken ook. Dus mocht u een paar van die jongens tegenkomen in het keukenkastje, niet meteen de lijmkwast erbij halen. Je weet maar nooit of ze nog eens te pas komen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen