Van Estoril naar Zandvoort (049)

dinsdag 23 mei-2006
Wij mogen wel eens zitten te urineren dat de molens van die geblindeerde juf wel erg langzaam draaien in Nederland, bij veel exemplaren elders in de wereld mag ook wel eens een voormalig vmbo-er met een oliespuitje langs gaan. Neem nou bijvoorbeeld Luxemburg. Op 7 juni 2003 maakten wij in deze serie melding van de arrestatie van Joë Thielen. Wegens het in bezit hebben van een verfrissende verzameling kinderporno en op verdenking van het consumeren van minderjarigen in the flesh. Blijkbaar net als in andere beschaafde landen ook in het groothertogdom niet comme il faut. Ergo, er leek voor Joë nogal wat te zwaaien. Zoals gezegd, dat zwaaien duurde wat lang. Maar vanaf vandaag kijkt hij eindelijk van tijd tot tijd de kadi in de ogen. Gefundenes Fressen voor de lokale pers, want Joë was ten tijde van zijn arrestatie toegevoegd secretaris-generaal van het Luxemburgse parlement. Een functie die wij niet kennen, maar wie weet ziet het aanstormende duo Alexander en Lousewies er nog iets bestuurlijk vernieuwends in. Daarnaast was deze kindervriend, met zijn warme gevoelens voor de Filippijpen en de edele kunst van het tennis, in het gewone leven advocaat en geparenteerd aan heel wat adellijk volk. Crème de la crème dus, die Joë, zij het wat zure.
Oh, mocht u zich zorgen maken over zijn financiële positie, hoeft niet. Zolang de verdachte niet schuldig is bevonden, heeft ie geschorst en wel het kromme recht op zijn laatste inkomen:
10 roodjes euro per maand. Aangevuld met een opbeurende psychiatrische behandeling.
Of en hoe lang Joë achter het gaas verdwijnt blijft voorlopig nog even de vraag. Maar gezien zijn hoge connecties zal er achter de schermen wel driftig aan een stel nuttige touwtjes worden getrokken. Dat gaat zo in dit soort gevallen. En wij kunnen het weten. In Nederland maakt een eenvoudige boerenpedo een goeie kans om het doelwit te worden van een volksgericht als ie met zijn morsige poten aan een koter heeft gezeten. Of voor jaren achter het gaas te gaan, soms zelfs als het ie het niet gedaan heeft. Maar iemand uit de hogere echelons blijft na zijn veroordeling in de kinderliefdesfeer bijvoorbeeld gewoon verbonden aan een universiteit. Omdat ie zo goed les geeft. Om maar te zwijgen over een “hoge ambtenaar bij Justitie”. Hebben we het al vaak genoeg over gehad. Zure crème. Maar stay tuned.

Van Estoril naar Zandvoort

  • Hits: 397
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch