Skip to main content

Vinden we leuk

vrijdag 4 mei-2012
Een meneer die jaar in jaar uit de Kaninefaten, Floris V, de slag bij Heiligerlee, de Beeldenstorm en meer van die vaderlandse ellende in de achterkwab van onze koters probeert te printen, is boos. Hij vindt dat Pim Fortuyn meer aandacht moet hebben in de geschiedenisboekjes. Van ons mag het, maar dan zouden wij ook graag vermeld willen zien, dat hij een notoire kindervriend was met een voorliefde voor kleine Marokkaantjes. Vinden we leuk.
En dan de denderende eilie over dat gedicht dat vanavond zou worden voorgelezen. Over een oom die in zijn onbezonnen jeugd een foutje had gemaakt en als lid van de Waffen SS in 40 - 45 de communistische hordes te lijf was gegaan. Mocht niet van de Preciezen. Haast komisch als je bedenkt dat jarenlang op de stoep bij Kras een krans voor de gevallenen werd geïnstalleerd door een meneer, die in zijn onbezonnen jeugd bij de SS had gezeten. En daarna door een meneer die in zijn onbezonnen jeugd bij een Totenkopf-regiment had gediend. Vinden wij leuk.
Overigens is de verwatering van de dodenherdenking al begonnen in 1961. Vanaf dat jaar moesten wij ook plechtig en zwijgend eer betonen aan overleden Nederlandse militairen die in hun onbezonnen jeugd dorpen in ons Indi├ź hebben platgebrand en her en der duizenden onschuldige blauwtjes aan flarden hebben geschoten. In de traditie van Jan Pieterszoon Coen. Ter behoud van onze gordel van smaragd. Vinden we leuk.
En we staan vanavond ook heel even stil bij de Nederlandse militairen die in hun jeugdige onschuld de islamitische hordes van Captain Caveman te lijf zijn gegaan en daarbij zijn gesneuveld. In Irak en Afghanistan bijvoorbeeld. Ter verdediging van onze benzinetank en onze gaskraan. Vinden we leuk.
Zou die meneer van die Kaninefaten en zo zich ook daarover eens druk willen maken? Zouden we leuk vinden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen