Skip to main content

Ongelijk

Hits: 315

maandag 6 november-2006
Een paar dagen geleden is een 19-jarige agente i.o. uit haar functie gezet. Waarom? Ze had een busje pepperspray naar huis genomen en was zo vrij er een ruzie in de privésfeer mee te beslechten. Het werkte wel, maar het mocht niet. Dus wieberen geblazen hè. Met misschien later nog een douwtje van 4500 euro voor haar mik.
Hoe zat het ook weer met dat VVD-geval uit Somalië, dat zo’n moeite had om haar eigen naam te reconstrueren? Begin 2004 spoot zij in een volle Haagse smikkeltent een busje pepperspray leeg in aanwezigheid van een staatssecretaresse en twee rechercheurs. Kon die mevrouw ook meteen oplazeren uit de Kamer? Of kreeg ze van een of andere kadi een gezellige boete? Ben je besodemieterd. Zij werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede! De twee dames kregen dus geen gelijke behandeling. En dat deugt niet.
Iets heel anders. Zo’n zes islamitische landen hebben aan het atoombureau in Wenen gemeld, dat ze ook graag eigen nucleaire fabriekjes wilden gaan bouwen voor het opwekken van energie. Voor als de olie op is of de zon ermee uitscheidt. Het gaat om Saudi-Arabië, Egypte, Algerije, Tunesië, Marokko en de Verenigde Emiraten. Op dit moment nog geen landen die door Bush in het harnas zijn gejaagd. Maar wat niet is kan nog komen.
Kan je het die landen verbieden? Wordt moeilijk, want per slot heeft het Westen - en dan met name Nederland en de VS - ook oompje Khan geholpen bij het in elkaar legoën van een stel centrifuges voor het opwekken van electriciteit, aangevuld met wat strategisch speelgoed. Het probleem is natuurlijk of extremistische baarden het Amerikaanse voorbeeld in Hiroshima en Nagasaki zullen volgen en bijvoorbeeld in Drachten en Sneek overgaan tot het planten van een paar buitenissige paddestoelen. Of dat ze in de naam van Allah met een klein nucleair exemplaartje in een zuigfles een vliegtuig instappen om het westen onder druk te zetten. Maar dan ga je er wel van uit dat die baarden net zo dom zijn als een kameel die op zoek is naar een beha om zijn bulten te bedekken.
De geest is nu eenmaal uit de fles en je kan eigenlijk beter die landen helpen bij het in elkaar broddelen van hun eigen nucleaire fabriekjes en vervolgens vijf vingers aan de pols houden dan door te hobbelen op de hotseknotse weg die we ooit zijn ingeslagen. Alleen al op grond van het fundamentele recht op gelijke behandeling. Maar maak dat boys als Bush, Blair en Hans van Baalen maar eens wijs.

Klik hier om uw reactie toe te voegen