Riool (032)

donderdag 25 mei-2006
En jawel. De kruisridder van belg.be is ook gesneuveld. Net als zijn paladijn van Hijonline heeft hij het bericht over de vermeende herkomst van John de Mol’s prille doorstartpoen schielijk van het net gehaald. Drie keer raaien waarom. Juist, meteen goed. U hoeft niet verder te raaien. Ondanks het feit dat de ridder naar verluidt een Arnhemse bron had voor het verhaal. Maar blijkbaar was ook die een beetje shaky geworden.
Het wordt nog kleuriger. In zijn witte woede en paarse onmacht om uit de lucht gegrepen narigheid over zijn betrokkenheid bij onderandere de geplande kidnap van Molletje junior van het web te laten poetsen, stuurde voormalig drugsbaron in spijkerbroek Steve Brown ter vergelijking van zijn casus (1) en die van Molletje senior het bericht van belg.be naar de mailadressen van half publicitair Nederland. Wat denk je wat er gebeurt? Krijgt diezelfde helft van publicitair Nederland een encycliek van een onderpaus bij Talpa, waarvan wij u de tekst niet willen onthouden:

U heeft gisteren een vreemde en onzinnige email ontvangen van , een e-mail adres dat toebehoort aan Steve Brown, over een artikel dat oorspronkelijk op www.belg.be heeft gestaan. Het artikel is vanwege het onrechtmatige karakter ervan inmiddels door de eigenaar van die website verwijderd. De heer Brown blijkt moeite te hebben met het juridische gegeven dat de vrijheid van meningsuiting geen vrijbrief is voor smaad en laster. Hij is door ons gewezen op de risico’s die hij loopt door lasterlijke onzin over John de Mol en Talpa te verspreiden. Het spijt ons dat u met deze kwestie bent lastig gevallen en wij hopen – waarschijnlijk met u – dat dit niet nog eens gebeurt.

Met vriendelijke groet, Thomas Notermans, woordvoerder Talpa Media


Vanwaar dit kanongebulder bij het verschijnen van een mug? Nou kijk, het klootjesvolk mag dan wel zo dom zijn om te geloven dat de Hof van Eden gevuld was met een zootje gesponsorde kutprogramma’s tussen golven Heerlijk Helder, zoute knagers, rimpelvlakkers, Menselijke klonen en schoner dan schoonpoeier, maar met dezelfde vaart zou het kunnen gaan denken dat een van zijn hofleveranciers een slang is. En dat kunnen we even niet gebruiken. Dus een encycliek ertegenaan en als het moet een dreigend schrijven van de gebefte Inquisitie om duidelijk te maken hoe laat het is. Straks mogen we ons alleen nog maar journalistiek uitleven in de duffe formatspeeltuin van de Mollen en andere mediatycoons. En in een onbewaakte ogenblik een visioen krijgen van de tijd toen een dikke man nog regelmatig de vloer aanveegde zonder swiffer of een glanzend wondermiddel. En hoe lang is dat helemaal geleden? Stay tuned.

Riool

  • Hits: 305
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch