Skip to main content

Graaien in Roemenië (003)

09 april 2017

woensdag 15 juni-2005
Even grasduinen in de krochten van de Kamer van Koophandel. Om uit te vogelen wie er achter TRG (The Rompetrol Group) zat op het Schouwburgplein 30 – 34 in Rotjeknor. Kwam nogal wat ongerief naar boven. Maar één ding werd wel duidelijk, er was een leidinggevende rol weggelegd voor Equity Trust. En dan mag je best wat onrustig worden. Want we hebben nogal eens geschreven over die trust.
Bijvoorbeeld in het artikel “Neerland’s stille kracht” (1). Vanwege de rol die Equity heeft gespeeld in het drama rond BCCI (de Bank of Criminals and Crooks Incorporated) die momenteel aan de overkant van het plasje opnieuw volop in de belangstelling staat in verband met het falende toezicht van de Bank of England indertijd.
Daarnaast hield Equity voor de bank Insinger De Beaufort de administratie bij voor een hele reut ondernemingen van de familie Suharto en dat was ook geen frisse bedoening (2).
Een van de baasjes van Equity is Florus van der Rhee. Florus maakte ooit furore bij Holland Intertrust op Museumplein 11, dat onder andere zorgde voor het wegsluizen van spaargelden van Steffi en pappa Graf naar de Antillen en ook ooit de Britse mediatycoon en Mossad-asset Robert Maxwell onder zijn cliëntèle telde. In Equity we trust? Wij in ieder geval niet.
Oh, by the way. Het kind van Florus heeft een paar jaar geleden een warm plekje gevonden onder de vleugels van de ABN/AMRO. En daar hebben wij ... nou ja, laten we maar ophouden. Rompetrol is in goede handen. U hoort nog van ons. Stay tuned.

1. zie de site van De Morgenster
2. Insinger de Beaufort kwam ook voorbij in onze saga over Melchemie op de Followup-site

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Graaien in Roemenië