Skip to main content

Tweearmige bandieten (005)

09 augustus 2017

Wie denkt dat het woord algoritme iets van doen heeft met een dancevalley vol algen moeten we teleurstellen. Het is “een eindige reeks van instructies die vanuit een begintoestand naar een beoogd doel leiden”. Zo begint tenminste de uitleg bij Wikipedia en als dat bij u de onweerstaanbare drang oproept om meer over dit ritme achter in uw achterkwab op te slaan, dan weet u nu de weg. We komen op dit onderwerp omdat we vanuit het wufte Marbella aan de Spaanse zuidas een mailtje kregen over deze materie in connectie met de gokgelegenheid “Euromillions”. Kwootje is nooit weg. Komt ie:

In het lokale sufferdje stond een artikel waarin werd vermeld dat de Euromillions-organisatie na een meerderheidsbesluit binnen de internationale directie uit voorzorg wereldwijd zijn formulieren had gewijzigd, waardoor het niet meer mogelijk was om naast de vijf getallen en twee sterretjes ook nog op een joker (een eenmalig getal) te gokken. Alleen België en Griekenland vonden dat een gemis en dat is begrijpelijk als je weet, dat van de tien keer dat die prijs is gevallen (gemiddeld zo'n 5,9 miljoen euro) de betrokken mazzelaars vier keer over een Belgisch en vier keer over een Grieks paspoort bleken te beschikken. De nieuwe gokformulieren die in omloop zijn gebracht hebben een jokerspread per rijtje van een drievoudige letter- en een vijfvoudige cijfercombinatie. Ik ben lid van een groepje analoge logaritmeliefhebbers en wij denken te kunnen stellen dat het onmogelijk is om op reguliere wijze te winnen. Temeer daar een half jaar geleden het aantal sterretjes van 11 naar 12 is gegaan. Vandaar dat wij ons afvragen of er ooit wel reguliere winnaars zijn geweest en de volle mep is uitbetaald. Vooral nu we voor de volle honderd procent wetenschappelijk hebben vastgesteld, dat de laatste drie jaar de balletjes gestuurd werden door nano/temperatuur techniek. Alleen al in de laatste tien weken viel daardoor binnen de vijf cijferrijtjes al vijf keer de combinatie 40/41!! Hebben we hier soms te maken met een van de grootste witwas-hoaxes van de 20ste en 21ste eeuw? “.

Nou, op die laatste vraag hebben wij niet zo gauw een antwoord paraat. Wel willen we in dit verband graag nog even wijzen op aflevering 3 van deze serie dd. 18 augustus 2012. Ook toen ging het al om Euromillions en de tweearmige bandieten achter deze droomfabriek. Sweet dreams. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 augustus 2017
Tweearmige bandieten