Skip to main content

Tussen yoghurt en snert (006)

30 maart 2017

Boyko Borisov lijkt gebakken te zitten. Zijn partij is bij de Bulgaarse verkiezingen van 26 maart jl. ruimschoots de grootste geworden. Dus kan de ouwe mafioso weer premier worden (1). Als het praktiserend lid van de EU-kerk tenminste een stabiele coalitie in de hengsels kan hangen en niet geklaverd wordt. En verder zit ie natuurlijk opgescheept met een economie waarvan geen enkele Bulgaar een Duitse staander zal krijgen. Nou ja, hooguit zijn ouwe makkers uit de avontuurlijke sector misschien die in de afgelopen jaren zo heerlijk cashten dankzij de stiekeme leveranties van wapentuig aan de baarden in Syrië en Irak. Wat dat betreft zou het dus jammer zijn als ISIS binnenkort de zwarte vlag streek in die regio.
Ook in de nabije toekomst ziet het er niet erg feestelijk uit. Nog voor de jongste verkiezingen arriveerde bijvoorbeeld al een donkere wolk aan de noordelijke horizon. De Russische UEFA-sponsor Gazprom liet namelijk op 15 maart jl. weten, dat de gaspijp die via Bulgarije ervoor zorgt dat de Turken hun koppie thee kunnen zetten over niet al te lange tijd droog zal komen te vallen. Verderop in dit jaar beginnen de Russen namelijk te breien aan de zogenaamde Turkish Stream. Zoals het er nu naar uitziet is dat klusje eind 2019 geklaard en zit Boyko dus wat dieper met zijn fluit in het zand. Leve de junta in Brussel met zijn anti-Vladhysterie. Tel uit je winst. Stay tuned.

(1) Zie voor een klein plukje info uit Boyko's woelige verleden deel 8 van de imposante serie “Ein Reich” dd. 5 januari 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 maart 2017
Tussen yoghurt en snert