Skip to main content

Tussen premies en piraten (123)

07 december 2015

Wie op school een beetje heeft opgelet weet het. Actie = reactie. Dus Jan Bonjer, de vigerende hoofdredacteur van het Financieele Dagvod, zal naar alle waarschijnlijkheid dus niet van verbazing in elkaar krimpen bij de reacties op zijn mea culpa aan het adres van Jos Baeten. Het nog Sitting Bulletje van ASR. Een van die reacties willen wij u niet onthouden. Die is afkomstig van Marcel van den Berg, voormalig ploegleider van Hestia, die ooit al eens een zwartboek samenstelde over zijn grimmige avonturen met de inmiddels in het hiernamaals verblijvende ASR-directeur Rob Beumer. Komt ie:

Gadverdamme Jan, gadverdamme!!Mijn naam is Marcel Hessel van den Berg. Ik was directievoorzitter van de Hestia Group. Dat is de groep (ASR captive nota bene) waar, in het kort, Jos Lindhout zijn onderneming aan moest verkopen (lees: gedwongen) en welke door ASR, Beumer en Baeten naar de kloten is geholpen. Ik ben degene die failliet is gegaan met dit hele criminele circus. Ik was 31 jaar en naïef toen ik met deze ogenschijnlijk keurige verzekeraar aan tafel ging in 2001.
Het artikel van Siem [Eikelenboom, red.] was volledig correct, nog niet compleet, maar wel correct!! Jos Baeten pleegde meineed. Ik was erbij Jan, ik was erbij. Maffia is het. ASR en haar (voormalige) bestuurders hebben zich in hele vieze, ranzige en smerige zaakjes gestort. Ik heb de meest dubieuze personen voorgeschoteld gekregen door ASR. Daaronder o.m. Henk v.d. Meene, je weet wel de financiële topman van het Octopus syndicaat van Johan Verhoek (Hakkelaar), Cees Houtman en vele anderen. Bedreigingen, doodsbedreigingen, inzet van Hells Angels, wapens, beschoten auto's van ASR-bestuurder Rob Beumer en noem maar op. Ik heb het allemaal gezien, ik ben de enige die alles weet. Rob Beumer is dood, Jan Eichner geestelijk overleden. “Three can keep a secret if two are dead...”.
Dit is geen gewoon dossiertje waarde vriend. Schaam je! Je bent m.i. een ruggengraatloze glijer waar ons bedrijfsleven vol mee zit. Alles voor de cijfers niet waar? Alles voor de bonus, zodat je thuis kunt komen bij je vrouw en kinderen? Hoe kun je je eigen mensen zo afvallen, hoe kun jij jezelf nog in de spiegel aankijken zonder te denken “wat een ongelooflijke slappe zak ben ik”.
Je mag me altijd bellen Jan (06.....), dan kan ik jou vertellen wat daar echt gebeurd is. De prooi deel II. Hieronder een heel klein voorproefje.
Gadverdamme Jan!
Met verschuldigde gevoelens van achting, Marcel H. van den Berg, oud-voorzitter Hestia Group.


Het kleine voorproefje dat Marcel aan Janus stuurde was analoog aan de inhoud van zijn ontboezeming die wij in aflevering 120 in de etalage hebben gezet. Misschien een beetje al te schokkend voor het zo serieus geredigeerde blaadje van Bonjer. Maar daarom niet minder waar. Stay tuned. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 december 2015
Tussen premies en piraten