Tussen premies en piraten (116)

11 november 2015
Hits: 607

Gaat u even mee? Gaan we terug naar 27 maart van dit jaar. Naar aflevering 111. Toen ramden wij naar buiten dat Jos Lindhout, voormalig baasje van het willens en weten door verzekeringsgigant ASR naar de kloten geholpen onderneming PSL, aangifte had gedaan tegen Jos Baeten. Volgens Lindhout had Baeten meineed gepleegd tijdens diens voorlopig getuigenverhoor begin juli 2014. Veel ach, wee en dreigende taal aan de kant van ASR. Daarna stilte.
Hoe lang duurt het voor je wat van je aangifte hoort? In dit geval niet eens zo lang. Een paar maandjes. Na wat negatief geneuzel van de kant van het OM over het bewijsmateriaal dat wat schraal zou zijn werd uiteindelijk gekozen voor een besloten hoorzitting bij een zogenaamde raadkamer van het Hof. Datum moet nog even geprikt worden, maar wat is tijd als je al ruim tien jaar bezig bent je recht te halen?
Ondertussen ging ASR in de tegenaanval. Heel stilletjes. Dat wel. Legde via haar vaste bef een klacht neer tegen Lindhout wegens het doen van een valse aangifte. Plus nog een toefje laster en smaad. Huh? Laster en smaad? Waar halen we dat nou ineens weer vandaan? Nou ja, laten we maar aannemen dat een bef tijdens zijn studiejaren iets meer van deze materie tussen de kwabben heeft gepropt dan een eenvoudige onderhoudsmonteur bij Kleintje Muurkrant. Wat het OM van deze tegenklacht vindt moeten we nog even afwachten. Die mensen hebben ook recht op vakantie.
Dit beschamende juridische geklooi beperkt zich trouwens niet tot het al dan niet plegen van meineed door de hoogste stropdas van ASR. Ook op een ander terrein is vrij plotseling iets aan de kook gebracht en het ziet ernaar uit dat daarover komende woensdag een stevig woordje zal worden gewisseld aan de Amsterdamse Parnassusweg. Ook in een besloten zitting. Transparantie? Kom er eens om. Morgen meer. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2015
Aantal keren bekeken: 607
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch