Tussen premies en piraten (114)

09 juni 2015
Hits: 586

Dat maakt ons zo blij. Gisteren mochten we nabeurs iets doddigs over Jos Baeten vernemen. Zat zo. Hij had in 2010 recht op een bonus van zestig procent van zijn jaarsalaris, een benauwde half meloen euro. Zou Jos wel in tweeën ontvangen. Dertig procent in 2010 en dertig procent in 2014. Maar wat besloten die communisten van de Raad van Commissarissen? Dat ie die dertig procent van 2010 op zijn navel kon kriebelen, vanwege de te verwachten publieke verontwaardiging. Was dus wel even behelpen voor onze goeie vriend, maar hij sloeg zich er manmoedig doorheen. Zijn situatie werd in de periode tussen 2010 en 2014 nog nijpender toen de door banksters en andere handelaren in luchtkastelen veroorzaakte crisis niet te beteugelen bleek te zijn. Wat deed de zo empathische Jos? Hij zag vorig jaar af van de resterende dertig procent. Mogelijk bang dat zijn derivatenconcern bezoek zou krijgen van verontwaardigde lieden met hooivorken en pikhouwelen.
We moeten hem nageven dat ie dat gebaar in alle stilte maakte. Zonder muziekkorpsen en clinic clowns. Maar het verscheen wel in het jaarverslag en laat dat nou toevallig gisteren tegen de muren van de Dom worden gekeild. Over PR gesproken. Meteen was het beeld van een meinedige grisser dat mogelijk bij de goegemeente was ontstaan naar aanleiding van de publicatie in het Financieele Dagvod veranderd in dat van een diep meelevende verzekeringsagent. Want zo werkt PR. Maar niet bij ons. Wij gingen gewoon verder waar we gebleven waren en stuurden een mail naar Jan Dirk Edens. De curator van het door de voormalig ASR-directeur Beumer willens en wetens de bietenberg opgeholpen Hestia/PSL. Komt ie:

"<iHet zal niet aan uw aandacht ontsnapt zijn dat het Financieele Dagblad onlangs aandacht heeft besteed aan het langdurige conflict tussen ASR en de heer Lindhout, voormalig directeur van PSL dat door ASR in 2003 op listige wijze werd ondergebracht bij de onderneming Hestia. Als wij het goed begrepen hebben zal dat niet het laatste artikel over deze affaire zijn. 
Hestia raakte op 22 maart 2005 in staat van faillissement en u werd tot curator benoemd. Rechter commissaris Melissen was zo vriendelijk om namens Justitie toezicht te houden op het dossier, maar droeg in augustus 2013 het stokje over aan haar collega Bilderbeek. 
Nu zouden wij graag van u willen vernemen of Hestia in de tussentijd al stilletjes ten grave is gedragen of dat de onderneming nog steeds kunstmatig in coma wordt gehouden. Mocht dat laatste zo zijn dan doet dat de vraag rijzen welke moverende reden u cq. rechter commissaris Bilderbeek heeft om Hestia niet definitief van zijn lifeline af te koppelen. Heeft u wellicht het vermoeden dat ASR paulianeus heeft gehandeld of anderszins destijds de regels van het spel heeft overtreden?”Het lange wachten is begonnen. En niet alleen op het antwoord van meneer Edens maar ook op de gerechtelijke stappen die ASR heeft aangekondigd naar aanleiding van de “valse” aangifte van Jos Lindhout tegen de sinds gisteren toch als een echte goeierd bekend staande Jos Baeten. Stay tuned. 

<i
Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 juni 2015
Aantal keren bekeken: 586
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch