Skip to main content

Tussen premies en piraten (112)

05 juni 2015

Ga niet op de tenen van een hotemetoot staan. Dan gaat ie rare dingen doen. Neem nou die aangifte van Jos Lindhout versus Jos Baeten, toppertje van het staatsbedrijf ASR (1). Beleefdheidshalve was die aangifte op befniveau aangekondigd en wat gebeurt er? ASR cq. Baeten laat zijn bef heel hard blaffen. Lindhout krijgt een dreigende mail waarin wordt aangekondigd dat ie tegenmaatregelen kan verwachten als ie Baeten “valselijk” aanklaagt wegens meineed. En hetzelfde zou gelden als ie zijn initiatief doorbrieft aan de pers of derden. Vraag is nu of Baeten zijn bef laat bijten, want inmiddels zijn zowel de pers als derden op de hoogte gesteld.
Lindhout was overigens niet de enige die binnen dit complex een dreigend epistel mocht ontvangen.
Oud-Hestia directeur Marcel van den Berg kreeg er ook een in de digitale gleuf. Hij had namelijk aangekondigd dat ie tegen ASR cq. het huidige baasje Baeten een aangifte overwoog wegens bedrog, valsheid in geschrifte en (doods)bedreigingen door voormalig afdelingsdirecteur Beumer, die onder verantwoordelijkheid van Baeten hebben plaatsgevonden. Daarnaast wil hij in zijn aangifte mogelijk nog meenemen dat hij onder auspiciën van beide voornoemde heren werd geconfronteerd met “onderwereldfiguren” als Henk van de Meene (2), Kees Houtman (3) en andere figuren uit de Amsterdamse scene, van wie de namen hem zijn ontschoten, maar die nog wel in leven zijn (sic). Van den Berg heeft ASR tot 6 april de tijd gegeven om eindelijk serieus met hem in conclaaf te gaan. Een wat bredere uitleg is nooit weg. Komt ie:

Voor mij is het een soort tweetrapsraket geworden. 1. Het faillissement en alles wat zich daarin heeft afgespeeld.
2. De doorstart in 2005 en de beëindiging daarvan in 2008.In het faillissement van Hestia heeft Beumer, zo nu blijkt onder leiding van Baeten, zich ook in mijn richting misdragen. Uiteraard door het onthouden van biedingen waardoor ik niet in de gelegenheid ben gesteld om te kunnen overwegen enig bod, en specifiek het bod van Jos Lindhout, te accepteren. Daarnaast de ongelooflijke druk die dagelijks op mij en mijn gezin is uitgeoefend om maar mee te werken aan de snode plannen van Beumer. Alles teneinde faillissement te voorkomen. Met als hoogtepunt de doodsbedreiging aan ons adres, dat als we niet zouden meewerken ik omgelegd zou worden. Volgens Beumer had hij twee netwerken: het verzekeringsnetwerk en het andere laat zich raden.
Daarnaast zijn we met mensen aan tafel gezet die later een crimineel verleden bleken te hebben. Niet alleen Henk van de Meene, maar ook mannen uit het Amsterdamse. Dit heb ik voldoende kenbaar gemaakt, ASR hiervoor aansprakelijk gesteld en voldoende gestuit om alsnog aangifte te doen. Vervolgens ben ik de doorstart ingechanteerd. Ik moest doorstarten anders zou Beumer ons alles afpakken wat ons nog lief was, aldus curator Houthoff. Ook de schikking van Jos Lindhout in 2006 kwam voor de helft in de boeken van mijn vennootschap terecht, die uiteindelijk dreigde te bezwijken onder de financieringslasten waarmee ASR mij opzadelde. Toen moest ik in 2008 met het mes op mijn strot ineens meewerken aan de verkoop van de portefeuilles, waarna ASR ons achterliet met alle financiële verplichtingen en zonder inkomsten. Gelukkig had ik vanaf september 2008 weer een baan en tot vorig jaar heb ik privé allerlei regelingen kunnen treffen om alles te betalen en af te lossen. Zoals gezegd, mijn aangifte zou bestaan uit valsheid in geschrifte, bedrog en bedreiging versus ASR, ASAM, Beumer en dus ook Baeten
”.

Nou heeft Jeroen Dijsselbloem waarschijnlijk al flink pijn in de knar van ASR's woekerportefullie. Maar wat zou hij krijgen als hij al die narigheid van PSL, Hestia en mogelijk nog een stel andere intermediairs onder ogen krijgt? Inclusief duistere praktijken van het Amsterdamse wereldje? Dat wordt even Popla bellen voor een paar megarollen. Stay tuned.

(1) Zie voor die aangifte de vorige aflevering dd. 27 maart 2015.
(2) Henk is nog niet zo lang geleden van ons heengegaan. Hij was een tijd lang gabber van Johan Verhoek aka de Hakkelaar op financieel terrein.
(3) Avontuurlijk ondernemer Kees Houtman aka Kees Koffie aka Woody werd op 2 november 2005 onvrijwillig met zijn schepper verenigd. Volgens de zusjes Holleeder en de ex op instigatie van broer Willem. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 juni 2015
Tussen premies en piraten