Doggies (016)

26 februari 2017
Hits: 517

maandag 18 april-2011
Kregen we daar vanochtend toch effe een warm gevoel. Kwam door een mail van een trouwe lezer. Die had net een Zweedse film gezien. Snabba Cash. Een crimi naar een boek van Jens Lapidus. Een vermaarde strafrechtbef die al heel wat zware jongens heeft verdedigd en in 2006 begonnen is met het baren van crimiromans.
In Snabba Cash komen ook een paar figuren voor die handelen in verwarrende middelen uit Colombia en omstreken. Een logistiek probleem is de verpakking. Dat lossen ze op door de coke te verstoppen in jonge kool, waarvan de blaadjes zich dan netjes sluiten om de toegevoegde waarde. Een andere gewilde oplossing is het opereren van asielhonden, de witte versnapering onderhuids parkeren, de doggies vervolgens weer dichtnaaien en na een korte herstelperiode in een bag op transport zetten.
Asielhonden? Zware jongens? Geldwolven? Wie deze serie nog eens aandachtig doorneemt zal zonder twijfel hetzelfde patroon en hetzelfde soort figuren ontdekken die vriend Lapidus heeft verwerkt in zijn inmiddels tot film bewerkte thriller. Is dat boeiend of is dat boeiend?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017
Aantal keren bekeken: 517

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch