Kilo

Hits: 209

maandag 18 april-2011
Het wordt zo langzamerhand strontvervelend. Zaterdag mochten we weer eens via de mainstream vernemen dat een opperhoofd van een Mexicaanse verwarrende middelen organisatie een paar ijzeren manchetten had gekregen. Ene Omar Martin Estrada Luna aka El Kilo, het baasje van het Los Zetas-kartel. Als we het geloven mogen was het opnieuw een geweldige slag tegen de vuilakken die de Mexicaanse samenleving ontwrichten met hun gloednieuwe Amerikaanse wapens. Hoeveel van zulke slagen we dit jaar nog mogen verwachten is net zo duister als de spelonk achter de staart van een dikbil in Schagen. Maar zeker is dat die niet of nauwelijks zullen worden toegebracht aan het Sinaloa-kartel van Joaquin Guzman aka El Chapo. En hoe zou dat nou komen?
Nou, toevallig kwam dat vorige week nog even voorbij tijdens de première van de zaak versus Vicente Zambada Niebla. Een talentvolle figuur uit de juniorenafdeling van Sinaloa die twee jaar geleden bij de kladdas werd gegrepen en vorig jaar werd uitgeleverd aan de noorderburen. Onder opvallende afwezigheid van mainstreamartiesten deponeerde vriend Vicente vorige week een stapeltje bewijzen voor zijn stelling, dat functionarissen van de FBI en de DEA sinds 2004 met hem hadden samengewerkt en hem hadden beschermd bij het uitventen van zijn avontuurlijke handel.
Sluit naadloos aan bij de inhoud van een nieuw boek, "Los Senores de Narco", van de hand van Anabel Hernandez. Een boekwerkje waarvan binnen een paar maanden al 75 meloen exemplaren over de toonbank zijn gegaan, ondanks het feit dat de complete Mexicaanse mainstream er zonder enige aandacht aan voorbij is gestroomd. Zelfs nadat Anabel de bevallige benen nam naar Italië om een vroegtijdig vertrek naar het eeuwige dakterras te voorkomen. Volgens de schrijfster wordt het Sinalao-kartel uit de wind gehouden door president Calderon en figuren uit de Mexicaanse en Amerikaanse high society.
Voor fanatieke lezers van deze kolommen eigenlijk niks nieuws onder de koperen ploert. Zo besteedden wij al op 23 augustus 2000 in het artikel "Mexicocaine met een Hollands sausje" ruim aandacht aan de rol die de rijke tacotop speelde in deze gewelddadige handel. Om maar te zwijgen over het kleine serietje "Augurkjes" waarin we een exposeetje gaven over het wassen en strijken van honderden miljarden Mexicaanse snorkeldollars door de Amerikaanse Wachoviabank. Iets gehoord over de arrestatie en berechting van directieleden van die louche Wells Fargo-dochter? Nee, wij ook niet. Wel over het clippen van ene Omar Martin Estrada Luna aka El Kilo. Geen nieuws dus.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 209

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch