Skip to main content

Gronderig

zondag 10 juli-2011
Nee, je zal twee bedrijfjes hebben die proberen lapjes grond aan de man te brengen. En je kietelt boys als Theodor Kockelkoren van de AFM zo aangenaam mogelijk onder de ballen om in business te blijven. En je krijgt dan plotseling in je deftige pand in je deftige straat in Huizen toch bezoek van een vlucht FIOD-smurfen en andere kleine cijfernerds, begeleid door twee duidelijk herkenbare platte petsmurfen. Dan word je niet goed.
Het overkwam ooit Anthony aka Dermot Pieters, het voormalig baasje van Investerra en Grondgedachte. Om erger te voorkomen doekte hij de hele tent op en ging een nummertje zeilen, maakte een tripje Bali en probeerde tussen neus en lippen door ook de schoorsteen nog een beetje te laten roken. Onder andere door wat poen te steken in wat stille filiaaltjes, die in dezelfde nering zaten. Ging niet zo bie. Zo ging onlangs bijvoorbeeld het in Purmerend gevestigde Landplan de bietenberg op. Nou hadden zich daar intern al wat Hoekse en Kabeljauwse twisten voorgedaan en na de teloorgang werden die onder de gordel voortgezet. De site van het Landplanbaasje werd gehackt en de inhoud onder zijn cliƫnten en kennissen verdeeld. Of het in de lucht zat weten we niet, maar ruim voor de afmetingen van Dominique Strauss Kahn's hangertje naar buiten werden gedragen belandden die van Dermot's filiaalhouder al in het publieke domein. Aangevuld met diens voorkeur op het gebied van fijne vleeswaren.
Denk je als voormalig grootgrondwerker dat alle narigheid achter je ligt, gebeurt er zoiets. Niets blijft je bespaard. Of je nou in het deftige Huizen huist of in het eenvoudige Purmerend.

Klik hier om uw reactie toe te voegen