Skip to main content

Ship Ahoy (017)

17 januari 2017
Hits: 460

maandag 29 maart-2010
Effies terug naar aflevering 1 van deze serie. Ter inleiding van deze verontrustende shit-serie besteedden we daarin aandacht aan de verklaringen van Francesco Fonti. Oud-lid van de Calabrische mafiavereniging 'Ndrangheta en naar eigen zeggen ooit bezig geweest met de afzink van volgestouwde gifschepen voor de Italiaanse kust. Op instigatie van het verenigingsbestuur, dat volgens hem op de warme assistentie kon rekenen van zowel hoge politieke geilbuiken in Rome als van een indrukwekkende reeks lokale laagwaardigheidsbekleders.
Merkwaardigerwijs boerde Francesco ook de naam op van een Russische deelnemer aan het wereldwijde dumpcomplot: Oleg Kovalyov. Zou een geslaagd zakenman wezen en een intimus van Vlad Poetin toen die nog rondmuizelde binnen de KGB. Nou zijn we niet erg thuis in het Russische wereldje van nomenklatura en oligarchen, maar we vonden inderdaad een meneer van die naam terug in de slagschaduw van de huidige Russische premier. Deze Oleg had eerst een flinke bult poen opzij gezet als baasje van een fors bedrijf in de Agro-industrie. Vervolgens werd ie in 1999 lid van de Duma en was in 2001 een van de oprichters van Vlad's Russia United.
Een flinke steunbeer van de Russische samenleving dus, deze Oleg. En als innige dank voor al zijn goede werken werd ie op 17 maart 2008 dan ook benoemd tot gouverneur van een uiterst belangrijk Russisch district, dat economisch op twee pijlers rust: landbouw en zware industrie. Met als absolute parel een joekel van een olieraffinaderij. Het gaat om Ryazan. En dat geeft ons een warm gevoel.
Ryazan kwam namelijk al eerder voorbij in deze serie. In verband met de recente investering van Midoil USA in de uitbreiding en modernisering van het vliegveld van Oleg's Ryazan (1). En nou kregen we wel binnen een paar uur na publicatie van dat artikeltje van de geen Nederlands beheersende oppasser van deze Amerikaanse geldzak te horen, dat zijn Midoil met een kantoortje in de Trump Tower geen reet te maken had met de Midoil BV van de Rotterdamse Cranendonkjes, maar voorlopig houden we nog maar even voet bij stuk. Want toeval? Toeval bestaat niet. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 11 van deze serie op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017