Skip to main content

Sappig (006)

02 april 2017

donderdag 6 september-2012
Ho. De Amerikanski’s in Afbaardistan zijn even aan de noodrem gaan hangen. Bij het PMVO. Het Pleemobiel Voortgezet Onderwijs. Er bleken teveel leerlingen een verkeerd vijandbeeld te hebben en bij gevolg vermoordden zij her en der hun leraren, de amanuensis, de koffiedames, de schoolbeveiligers, de leveranciers van de leerattributen, de verwarmingsmonteur etcetera etcetera. In plaats van de leerlingen van de concurrerende madrassa’s om zeep te helpen. Bij verschillende scholen zijn de lessen nu tijdelijk stil gezet om met decaan Karzai te overleggen hoe het nu verder moet.
Inmiddels worden onder de afgestudeerden de bokken en de schapen al gescheiden. Bokken waarvan met enige zekerheid kan worden vastgesteld dat ze met het Talibanvirus zijn besmet zeilen meteen een donker hok in. Bokken waaraan wordt getwijfeld krijgen een plekkie op een quarantaineweitje.
Of een dergelijk onderzoek zich ook uitstrekt tot het PMVO-schooltje van juf Sap is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet uitgevogeld. Maar een woordvoerder liet ons weten dat ook daar voorzichtigheid geboden is. Misschien een gezellig keuvelpunt in de Utrechtse verkiezingstent van Dion Bartels (1). Of een punt van contemplatie bij het volgende roeitochtje van Marruk en Jort Bretels. In plaats van “de socialisten komen”.

(1) Zie “Op naar Waterloo” van gisteren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017