Trump en Deep State (048) - epiloog 7

14 januari 2021
Hits: 680

Helaas lijkt het voorlopig onmogelijk Trump achter ons te laten. Met name dankzij de Democraten, die niet alleen een heksenjacht op zijn medestanders hebben geopend, maar op het scheiden van de markt ook nog afzetten van de president (waarna hij zich in 2024 niet meer verkiesbaar zou kunnen stellen) proberen. Of via Pence of via het Congres. Vice Pence werd door Pelosi een ultimatum gesteld van 24 uur dat hij heeft afgewezen. Het zou hem de gebeten hond hebben gemaakt.  Vervolgens heeft Pelosi afzetting in het Huis van Afgevaardigden erdoorheen gejast. Tien Republikeinen hebben met de Democraten meegestemd.
Hiermee is Trump tweemaal impeached. Een novum.
Nu zou het voorstel naar de Senaat moeten gaan waar een 2/3 meerderheid vereist is. Of dat binnen een week lukt is onzeker.
De elite wil dat nooit meer iets vergelijkbaars als Trump nog DC zal bedreigen.

Als 'Domestic terrorism' zijn de gebeurtenissen van 6 januari gebrandmerkt en de geïdentificeerde 'terroristen van eigen bodem' zullen streng worden gestraft. De wildste verhalen doen in MSM de ronde: de indringers zouden een galg hebben meezeuld om Pence en Pelosi op te hangen. Een campagne om nog wat olie op het vuur te gooien in het al zo gepolariseerde land. Terrorisme? In het land van de moorden per drone? Irak. Afghanistan. Libië. Jemen. Vietnam. Korea. Granada. Guatemala. Chili. Indonesië. Etc. Etc.

Een definitieve afrekening met de Donald. Eerst via afzetting en als hij is afgezet of opgestapt in de rechtbank. Wegens 'hoogverraad' en 'aanzetten tot geweld tegen de Amerikaanse regering'.
Die van Trump dus. Vreemd.
74 miljoen Amerikanen hebben op hem gestemd.
Is dit de verzoening die Biden zegt te willen?
Twitter heeft de Donald permanent van het medium verwijderd, 'wegens aanzetten tot opruiing', zo verklaarde zelfverklaarde censor topman Zuckerberg. Hetzelfde geldt voor de andere bedrijven van de collega-miljardair: Facebook, Instagram. Amazon doet ook mee.
Het zal alom toegejuichd worden 'in het kamp van de vrijheid', maar het is zoals Joseph Fouché zou zeggen, 'erger dan een misdaad, het is een fout'.
Of anders Voltaire: 'Ik ben het hartgrondig met u oneens maar bereid mijn leven te geven voor uw recht op die mening'.
De aanklacht is nep. Trump heeft nooit opgeroepen tot binnendringen van het Capitool; ze zijn binnengelaten. Het was een provocatie (zie vorige aflevering).
Daarbij versterkt deze uitsluiting de opvatting van een belangrijk deel van de bevolking dat de media verkocht zijn, inclusief de 'sociale', en dat het politieke systeem verrot is.
Precies wat ter linkerzijde ook wordt gevoeld!
Wat het systeem (Deep State) ten koste van alles wil vermijden is dat deze twee groepen, 'links' en 'rechts', elkaar vinden.
Omdat het dan gedaan is met het establishment, dat de wereld beoorlogt tbv Wall Street en het MIC.

Zoals ik al eerder schreef heeft de situatie weinig tot niets met Trump te maken. Trump is gekozen als een uiting van verzet tegen het DC establishment. Een miljardair. Een miljardair tegen big business.
De VS hebben een lange geschiedenis van strijd met big business. Meer dan 100 jaar.
Er zal nu anti-trust wetgeving moeten volgen tegen Amazon, Facebook, Google etc., net als toen tegen de Seven Sisters en het Hearst-Imperium, de tsaar van de media van die tijd.
Maar dat zal niet van deze regering te verwachten zijn. Van deze regering verwachten we meer oorlog. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 januari 2021
Aantal keren bekeken: 680
Trump en Deep State

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch