Skip to main content

Trump en Deep State (044) - epiloog 3

13 november 2020

Zijn de Amerikaanse verkiezingen over? Dat is de hamvraag. 
Zijn de verkiezingen gefraudeerd? Een tweede.
De Democratische voorverkiezingen waren al zéér twijfelachtig, toen Biden opeens won ten nadele van Bernie Sanders.

Hoewel ik van mening ben dat het mogelijk is dat (de werkelijke macht in de VS) Deep State de presidentsverkiezingen heeft gemanipuleerd (de linkse convo couch  zegt hiervan overtuigd te zijn) doet het er niet toe: zo lang het niet kan worden bewezen 'for a court of Law' heeft het binnen het systeem geen betekenis.
Dat het zal bijdragen aan de ineenstorting van dit systeem is een andere zaak en staat buiten kijf. Het legt de ongeneeslijke ziekte van het systeem bloot.

Op 8 december kiest het Electoral College (de kiesmannen) de 'president elect'. Tot die tijd is van alles mogelijk.
Nu is in Georgia een hertelling met de hand gelast. Terwijl het Biden kamp namen van het kabinet laat lekken. Niets onverwachts: neocons Susan Rice en Michelle Fournoy op Buitenlandse zaken en Defensie. Én een paar Republikeinen.

Vooralsnog weigert Donald Trump zijn nederlaag te erkennen. De uitslag is dan ook nog niet officieel; het waren slechts persbureaus en televisiestations die op grond van lokale uitslagen (Pennsylvania gaf de doorslag) Biden tot winnaar uitriepen.
Deze situatie is niet nieuw: in 2000 duurde het 2 weken voor Al Gore de handdoek in de ring gooide. Het verschil is dat het nu om een zittende president gaat in plaats van een vice-president. En dat de rechtszaken over fraude zes staten betreffen.
Maar het belangrijkste verschil is natuurlijk 'the state of the union': het land op de grens van een grote economisch crisis. Het land met een staatsschuld zo groot als de schuld van alle andere landen ter wereld tezamen.
Voeg het bij alle problemen die het land kent en de verdeeldheid nu over Trump en Biden kan uitgroeien tot een splijtzwam die de bevolking tegen elkaar opzet. We zien het al gebeuren. Verergerd door wapenbezit. Milities die in de straten paraderen. Met onvermijdelijk vervolgens het gebruik van die wapens.
Het Amerika dat sinds 1945 een voorbeeld voor ons was ('Verónica!') valt voor onze ogen uiteen. En Joe Biden heeft daar geen antwoord op.

Biden kreeg 72 miljoen Trump 71 miljoen stemmen.
Pennsylvania beloofde het slagveld te worden en dat deed het: de poststemmen waarover Trump al weken voor de verkiezingen kabaal had gemaakt maakten het verschil.
De media, Wall Street, het MIC en uiteraard de grote internetbedrijven, iedereen staat achter Biden. Alleen zijn kiezers staan achter Trump. En een aantal vooraanstaande Republikeinen die zich niet van hun kiezers willen vervreemden.
Als Trump iets zou overkomen zou dat de gemoederen onherstelbaar verontrusten.
Zaterdag organiseert Trump een grote manifestatie te Washington om zijn aanhang te mobiliseren.
Ik heb er weinig fiducie in maar het is een fascinerend schouwspel, deze machtsstrijd in DC. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 november 2020
Trump en Deep State