Trump en Deep State (039)

19 september 2020
Hits: 604

100 miljoen Amerikanen stemmen niet bij de presidentsverkiezingen. En in deze toestand voert het hooggerechtshof van de staat Wisconsin, geregeerd door de Democraten, de Green Party af van het stembiljet.... 'vanwege problemen met het drukken en per post versturen'. Ze zijn bang voor Biden als er meer keus is (1). Ook in het Democratische Pennsylvania staat dit te gebeuren. 

De Green Party staat in de peilingen op minder dan 1 % .... Een meerderheid van de Biden-kiezers geeft aan een overwinning van Trump niet te zullen accepteren; en vice versa. Biden is "links", zo moet de Amerikaanse bevolking geloven. Zowel de Democraten als de Republikeinen beweren dat. De Democraten om de grote schaar Bernie Sanders aanhangers te paaien op Biden te stemmen; de Republikeinen om de rechtse warmonger Biden en zijn vice Harris die mensen liet opsluiten voor een paar gram marihuana af te schilderen als 'socialisten'. 

Trump noemde als 2e Amerikaanse president na Eisenhower (die de term muntte) de wapenindustrie het 'Military Industrial Complex'. Hij noemde het beestje bij de naam. Zijn pogingen (vergeefs) de Amerikaanse troepen uit Afghanistan en Syrië terug te trekken zijn gesaboteerd door beide partijen in het Congres. Bekijk deze collumn (2) voor een beschouwing over links/rechts en Biden/Trump. 

Bush had het nooit over het Military Industrial Complex. Clinton niet. Obama niet. Republikeinen of Democraten, het maakt helemaal niets uit. Eisenhower was een Republikeinen, net als Trump, maar beiden zijn volkomen atypisch voor de partij: Eisenhower was de hoogste generaal van 'de geallieerden' tijdens WO2. Trump is een vastgoedmiljardair uit NYC. Hoewel Dwight D. Eisenhower uit het leger afkomstig was of liever juist omdát hij militair bij uitstek was, kon hij zijn prachtige afscheidsspeech houden (3) die nogsteeds even actueel is, al wil 'DC' hem natuurlijk niet horen. 

Het verkopen van nieuw wapentuig aan Taiwan (grappig: de Kuomingtang-partij van voormalig dictator van het eiland Tchang Kai Tsjek is faliekant tegen de wapendeal; zij zijn voor één China) door de regering Trump past in de retoriek uit het Witte Huis over 'chinees virus', de Hongkong-perikelen, Tiktok en Wahwei. China (optreden tegen-) is een belangrijk onderdeel van de Trump-campagne. De wapenverkopen zijn een nieuwe escalatie in de aanloop naar november. ' 'Een president in oorlog heeft nog nooit de verkiezingen verloren'. Trump is als enige president van na Wo2 (nog) geen oorlog begonnen. Gaat hij er nu een (proxi-war tussen Taiwan en de Volksrepubliek) beginnen om het 'electorale effect'? 

Ik vermoed dat het bij verkiezingsretoriek blijft. Ook Peking heeft geen belang bij een conflict. De (financiële) consequenties zouden zo groot zijn dat de corona-crisis er pepernoten bij zal lijken. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 september 2020
Aantal keren bekeken: 604
Trump en Deep State

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch