Skip to main content

Trump en Deep State (030)

01 maart 2020

De geruststelling voor het kapitaal was sinds Wo2 dat tenminste in de VS, de supermacht die haar wil aan de wereld oplegde sinds 1945, het streven naar een andere maatschappij niet bestond, succesvol de kop was ingedrukt. Díe geruststelling is voorbij.
De wet van de remmende voorsprong, wat u zegt. Marx en Engels zijn terug in het land waar ze de zetel van de International Workingmen's Federation in 1881 overbrachten.
Dit is de belangrijkste verandering in een kapitalistische wereld na de ineenstorting van 'het reëel bestaande socialisme' in 1990. Dat we dit mogen meemaken is de grootste opsteker voor iedereen die een betere wereld voorstaat. Het goedkope anti-Amerikanisme van 'Nederlands Links' ten spijt.
Ze zullen worden ingehaald door de loop der gebeurtenissen.

De kaartjes voor het laatste debat tussen de Democratische presidentskandidaten in Charlston kostten +1200 tot +3000 dollar. De partij die beweert op te komen voor de verdrukten in de Amerikaanse samenleving....
Als je miljardair bent als kandidaat Bloomberg biedt dat kansen. Als je voor de armen opkomt als senator Sanders minder. Ondertussen is sprake van een opmerkelijke (en verontrustende) berusting in de top van de Democratische Partij: zowel Speaker of the House Nancy Pelosi als Democratische voorman in de Senaat Chuck Schumer lijken zich te hebben neergelegd bij Bernie Sanders als Democratische presidentskandidaat. Zelfs Hillary Clinton heeft verklaard zich bij 'iedere uitkomst' neer te leggen. Deze lieden zijn echter niet te vertrouwen. Wat er te gebeuren staat op de Democratische Conventie die de kandidaat zal aanwijzen blijft ongewis. Joe Biden heeft South-Carolina (een der meest reactionaire staten van de unie) gewonnen. Het zij zo. Voorlopig is het wachten op de uitkomst van de voorverkiezingen van 'Supertuesday' volgende week dinsdag, waarop de kaarten opnieuw zullen worden. In Massachutes, de thuisstaat van Elisabeth Warren, zou Sanders van haar kunnen winnen. Haar rol lijkt dan uitgespeeld. In Californië, met zoveel delegates uiterst belangrijk, gaat het tussen Sanders en Bloomberg. Met Bernie als favoriet uiteraard. De miljardair zal zijn portemonnee tot donderdag laten rinkelen om dat om te buigen. Met dat Sanders 'het midden' zou afschrikken. Tot nu heeft deze strategie niet gewerkt. (WK)

WK
https://youtu.be/umI4dbgfEpw

Zelfs msnbc...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2020
Trump en Deep State