Skip to main content

Trump en Deep State (025)

04 januari 2020

Zal het gebeuren dat Donald Trump zijn verkiezingsbelofte ('no more regime change') breekt en een oorlog begint om het Ayatollah-bewind in Teheran, de laatste kers op de taart die Generaal Wesley Clark gepresenteerd kreeg op het Pentagon, af te zetten?
Ik denk van niet.
Hij zou zijn herverkiezing volgend jaar in ernstig gevaar brengen. De enige troef die hij heeft tegen de Democratische tegenstander 'ik ben geen oorlog begonnen' verspelen. Zich niet langer onderscheiden van zijn voorgangers Bush, Clinton en Obama die het lijstje van Clark afwerkten ten behoeve van Deep State. Het zou politieke zelfmoord betekenen.
Trump is in grote problemen. Het impeachment-proces in het Congres, waar het Huis als aanklager optreedt en de Senaat als jury en rechter, wordt vanwege de Republikeinse meerderheid in de Senaat in MSM als 'kat in het bakkie voor Trump' afgeschilderd maar is dat in het geheel niet. Een deel van de Republikeinse Senaat, de ergste warmongers en vertegenwoordigers van het MIC, maakt Trump het verwijt dat hij geen oorlog is begonnen. Syriƫ, Noord-Korea, Venezuela. Nu Iran. Ze zijn bereid Trump te lozen voor een opvolger die wel gehoorzaamt. Dat weet Trump.
In dat licht moet de lang voorbereide actie tegen de Iraanse generaals in Bagdad worden gezien waarin hij toestemde.
Het was een domme zet. Nog nooit werd een actie van de VS wereldwijd zo algemeen afgekeurd.  Als iets duidelijk is geworden is het een isolement van de VS, niet van Iran. De gecombineerde marine-oefeningen samen met China en Rusland moeten door het Pentagon met argusogen zijn gevolgd.
Een oorlog met Iran zal de ineenstorting van de VS als supermacht versnellen. Daarom is Europa zo doodsbenauwd. Want dan is de Amerikaanse parapluie boven ons snel opgehaald en zijn we overgeleverd aan de Rus en de Chinees.
Uiteraard kan ik het mis hebben. Dan koersen we in snel tempo af op instabiliteit en een oorlog op grotere schaal dan de vorige. Een angstwekkend vooruitzicht. (WK)

Hans Vogel
Wat zou het een zegen zijn voor Europa als de VS'ers en heel hun verderfelijke hebben en houden, eindelijk eens ophoepelden. Met medeneming van hun inferieur voer, ellendige "koffie," mierzoete koolzuurdrankjes, verschrikkelijke films en TV-programma's, het afschuwelijke lawaai dat voor muziek doorgaat. Laat ze dan ook hun "managementstijl," propaganda en marketing, hun verwrongen rechtsprincipes, boekhoudtrucs en de hele santekraam meenemen. En hun verschrikkelijke taal, dat achterlijk geknauw dat velen in Europa zo braaf proberen te imiteren. Helaas zie ik dat niet meer gebeuren. Europa is in 1914 al overleden.
WK
Trump wilde de Ajatollah's beschermen?
De islamitische Republiek werd door Deep State geïnstalleerd (Khomeiny uit Parijs naar Teheran) om een linkse opstand te smoren.
Nu dienen ze als kop van jut. Angstbeeld om de burger bang mee te maken. Boeman. Net als Trump.

JoopFinland
Iets anders: op de Finse televisie werd door hun correspondent in Washington een verband gelegd tussen Soleymani en een staatsgreep... Is er meer bekend over een scenario waarin Trump Khamenei juist in het zadel wil houden...?
Peter Edel
Ter aanvulling: in de regeringgezinde media in Turkije verscheen het bericht dat Soleymani eerder een Amerikaanse agent was...

Maar nee, ik geloof ook niet dat het snel tot een oorlog zal komen. Met al die bergen, waar (nucleair) militaire installaties zijn ingegraven, is Iran een erg lastig land om een oorlog tegen te beginnen. Waarschijnlijk om die reden hebben Trumps voorgangers daar ook van afgezien.

Ik denk overigens dat Teheran bij het uitvoeren van een vergelding voor de nieuwe oorlogsvoering zal kiezen. D.w.z. een hoop gehack bij Amerikaanse overheidsinstellingen en bedrijven.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 januari 2020
Trump en Deep State