Skip to main content

Trump en Deep State (006)

30 juni 2019

Het zou bijna grappig kunnen zijn, ware het niet dat het om oorlog gaat: Trump heeft gedreigd met een 'korte oorlog' tegen Iran, tegelijkertijd uitsluitend dat er sprake zou kunnen zijn van 'boots on the ground'. Oftewel bombarderen. Met het oog op zijn herverkiezing in 2020 wil hij de kool en de geit sparen.
Deze 'korte oorlog' zou moeten dienen om 'Iran af te houden van het ontwikkelen van kernwapens', het idee fixe van de neocons, Netanyahu en Saoedi Arabië. Terwijl het zich eenzijdig terugtrekken van de VS uit het accoord over de nucleaire ontwikkeling van Iran (zonder kernwapens) juist deze escalatie heeft veroorzaakt. Oftewel: de pyromaan die 'brand!' roept.
De verzwakking van de VS op het internationale toneel is duidelijk: de overige ondertekenaars van de nucleaire overeenkomst met Iran, naast Rusland en China de Europese kernmogendheden Frankrijk en Engeland plus Duitsland, kunnen Washington deze keer niet volgen. Het zou ze even onbetrouwbaar en onberekenbaar maken als de VS.
Zo hebben de VS zich dus internationaal geïsoleerd als nooit eerder vertoond. Alleen met Israël en de Golfstaten. Japan, waarmee het spelletje werd gespeeld met de olietankers op het moment dat haar premier Teheran bezocht, weet waar het aan toe is. Ook Japan werd in 1945 bezet door de VS en probeert zich aan deze omhelzing te ontworstelen.
Erg interessant is dat hetzelfde Japan nu de gastheer is van de G20, waarvan de regeringsleiders elkaar in de marge ontmoeten. Aller ogen zijn uiteraard gericht op de ontmoeting tussen Trump en Poetin, de eerste sinds de Donald 'bevrijd' (maarnietheus) is van Russiagate.
De door Trump aangekondigde oorlogen tegen Noord-Korea en Venezuela gingen niet door. Er zomaar vanuit gaan dat de oorlog tegen Iran ook zal worden afgeblazen is onverantwoord. 'Gezichtsverlies' voor de VS wordt Trump verweten door Democraten en Republikeinen in Washington. En dat kan een Amerikaanse president zich moeilijk permitteren.
De wereld houdt zijn adem in.
Binnenkort weten we meer. Leven of dood. (WK) 

Martine
De VS is opgezet als een speeltje voor de globalist puppets. De ziocons proberen oorlog uit te lokken om hun bankrupt geldzwendelsysteem voort te kunnen zetten.
Het olietanker incident in de Golf van Oman heeft niks met Iran te maken en is duidelijk fake. Als een olietanker door een torpedo wordt geraakt waarbij er grote gaten ontstaan... waar blijft dan de olievlek?

jacques
het afzetten van Mossadeq in 1953 laat zien wat democratie voor de VS betekent. Niets. Zo ook de leugens van Trump cs. Pete Hoekstra is niet anders. Zijn optreden laat ook zien hoe Marc Rutte net zoals Peter Jan Bakellende zijn instructies uit Amerika krijgt.
WK
https://youtu.be/tlYsWT2Nob8

Trump bezoekt Noord-Korea!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 juni 2019
Trump en Deep State