Cuba Libre (006)

26 februari 2017
Hits: 421

vrijdag 25 november-2011
Iets meer dan een jaar geleden viel een toestel van Aero Caribbean tijdens een vlucht van Santiago de Cuba naar Havana uit de lucht bij Guasimal. Naast de voltallige bemanning lieten ook 61 passagiers bij dit raadselachtige ongeluk het leven. Onder hen waren drie Nederlandse werknemers van Damex, de joint-venture van Damen Shipyards en de Cubaanse overheid. Een van die drie was de zestigjarige directeur van Damex, Ben van Dam. Een man die in het boek "" van Michel van Rijn voorbijkomt als iemand die geen blad voor de mond nam bij confrontaties met president RaĆ¹l Castro aka "La China".
Na zijn dood belegden een aantal vrienden van Ben ter nagedachtenis aan hun overleden makker een wake in Hotel Parque Central. Dat duurde niet lang. Een paar smurfen met een grote waffel maakten op luide toon een einde aan de plechtigheid.
Het waarom bleef onduidelijk.
Tijdens ons recente onderhoud met Damen's salesmanager Hans Janssen brachten wij ook dit onderwerp ter sprake. Janssen wees erop, dat er bij Damen wel degelijk een indrukwekkende memorial was geweest, waarvan nog videobeelden bestonden. Maar dat was wel in Gorkum, na terugkeer van de drie overleden medewerkers in Nederland. Volgens onze bronnen is er buiten de verstoorde bijeenkomst in het Parque Central op Cuba verder geen enkele aandacht besteed aan het overlijden van het Damen-trio. Was onze salesmanager niet op de hoogte daarvan of draaide hij ons een listige loer? Vragen we hem misschien nog wel even.
En dan gooien we er meteen nog een toetje tegenaan. Gaat over de info die we kregen, dat Damex een hele reut hek-trawlers in drie stukken heeft gezaagd. Om ze vervolgens om te katten in vehikels die naast het binnenhalen van geschubde zeebewoners ook in staat zijn om Hugo's militaire ambities kracht bij te zetten. Details? Tot nu toe nada. Maar we gaan ervoor. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017
Aantal keren bekeken: 421

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch