Geschuifel in Kyrgizië (005)

woensdag 11 mei-2011
Of we ook lekker bezig zijn om die kloterussen en die kutchinezen de les te lezen. Onder de valse vlag van de baardbestrijding blijven we met onze NATO 48 uur per dag in de weer om ze een feestboa vol bommen en granaten te bezorgen. Van de Poolse grens via de Kaukasus en de Himalaya tot aan Japan. Om te voorkomen dat ze hun geopolletieke tapijtje ten zuiden daarvan verder uitrollen. De Koude Oorlog II.
Neem bijvoorbeeld Kyrgizië. Daar gebruiken de Amerikanski's nu alweer jaren het vliegveld Manas om hun democratiseringsacties in Kabul en omgeving materieel op de been te houden. En de Afbaardse betalingen in natura af te voeren naar de retailers in het westen en noorden. In de afgelopen jaren stond het gebruik van Manas een paar keer op de tocht, maar vooral dankzij de goede werken van Freedom House en wat schudden met de geldzak wisten Washington en Brussel het gevaar te keren (1). Er kwam een "Rozenrevolutie" op gang en hoi, hoi, hoi, er werden uiteindelijk vrije verkiezingen gehouden. Dat leverde een coalitieregering op. Iedereen blij. Nou, niet iedereen. Want er wonen in Kyrgizië ook nog een stoot Oezbeken en die vinden dat hun positie er niet zo rozig bijstaat. Plus nog wat baardig gesteggel in het zuiden van het land en u begrijpt dat er van rust nog geen sprake is. Wie heeft daar baat bij?
De Nachwuchs van Captain Caveman? Putin? Hu Jintao? De groothandel in verwarrende middelen? In Bisjkek zijn ze totaal de weg kwijt. Dus wat overweegt president Rosa Otunbayeva? Om steun aan de NATO te vragen bij het bestrijden van de onlusten en de fundamentalistische baarden!!! En wij ons maar afvragen waar ze dat idee ineens vandaan haalt. Hey, that's what friend are for. De reactie van Brussel? Wat dacht u?

1. Voor Freedom House zie de gelijknamige serie op onze Followup-site. Ter aanmoediging: prinses Mabel van Oranje-Wippe Smit komt er ook in voor.

Geschuifel in Kyrgizië

  • Hits: 234
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch