The trial of Zorro

Hits: 304

dinsdag 8 november-2011
Er is nog hoop. Dat pappa Zorro alsnog voor de kadi wordt gesleept vanwege zijn betrokkenheid bij de Argentijnse gruwelen uit de jaren 1976 - 1983. Al was het alleen maar omdat ie de andere kant opkeek toen een x aantal burgers werden weggesleept die onder zijn verantwoordelijkheid vielen en nooit meer terugkwamen.
Maxi's pappa zegt nog steeds dat ie het niet heeft gewusst. Maar hij heeft vele genoeglijke uurtjes doorgebracht in Bariloche. Het mondaine Argentijnse ski-oord, waar niet alleen de beau monde zich verpoosde, maar ook een hele zooi gevluchte topnazi's en van tijd tot tijd de van oudsher met hen verbonden Mozes van de Bilderbergkliek. En als er ooit luitjes zijn geweest die nooit ergens van gewusst hebben dan waren het de volgelingen van oom Adolf wel. Dus Zorro kan zijn Verneinungstaktik heel goed hebben opgedaan tijdens gezellige after-ski parties bij de open haard. Met een lokaal glaasje prik en een moeizaam opengewurmd tinnetje corned beef.
Tot nu toe hebben de Argentijnse beffen nog geen doorslaggevend bewijs kunnen vinden, maar de Amerikaanse senator Maurice Hinchey heeft vorige week aan de vooravond van het G 20-feestje in Cannes prez. Obomba een brief geschreven. Met het verzoek om de pakken en pakken files over de Argentijnse nachtmerrie naar zijn collega Cristina Fernandez te DSL-len. Om te tonen dat ie zich af en toe wel degelijk het woord mensenrechten herinnert en om de diplomatieke betrekkingen met Argentinië te verbeteren. Kan dat? Ja, dat kan, want de wettelijke 25 jaar die er staan op geheimhouding van dit soort rotzooi zijn al een tijdje voorbij. Lullig is wel, dat Henry Kissinger nog leeft. Maar wie weet is die Schreibtischmörder tegen de tijd dat alle files zijn doorgespit inmiddels de pijp uit of weggestopt in een riant rollatorpark. Kortom, er is nog hoop.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 304

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch