Skip to main content

Peuterspeelzaal de ISIS

11 november 2015

woensdag 3 september-2014
Hihi. Wat hebben we indertijd gelachen hè? Over die pleemobielbrigade die wij naar Afbaardistan stuurden om de lokale koddebeiers te leren hoe ze een spuit moesten vasthouden en een ezel doorzoeken op contrabande. Dat honneponnetje van Hennis heeft onlangs besloten om binnenkort 100 man op herhalingsoefening te sturen. Anders wordt het in Kabul en omstreken een zootje. Je houdt het niet voor mogelijk.
Waar komen dergelijke waanideeën vandaan? Waarschijnlijk uit het land dat hier de dienst uitmaakt. Neem nou bijvoorbeeld ISIS. Volgens officiële Saudische bronnen zaten vier van de zes huidige topslagers, onder wie Al-Baghdadi, tussen 2007 en 2009 achter het ruwe gaas van het Amerikaanse Camp Bucca in Irak. Ze maakten deel uit van zo'n twee- à driehonderd fanatiekelingen die hadden geprobeerd met bommen en granaten Irak te veranderen in een shariaparadijs. Nou kan je niet elke fanatieke baard naar Cuba sturen, dus wat doe je? Je gaat proberen ze te resocialiseren en te rehabiliteren om later een normale rol te kunnen spelen bij de wederopbouw van Irak. Onder leiding van dr. Ami M. Angell (zoiets verzin je niet) van Task Force 134. Compleet met een psychiater, een gematigde imam en een kunstleraar, die de betrokken baarden leerde hoe je je agressie kwijt kon door een doek vol te kladderen. Die leraar werd Picasso genoemd en had zelf een Al Qaida- aka Al Schijthuisverleden. Na enige tijd kregen “bekeerde” cursisten de gelegenheid om zelf les te geven aan nieuwkomers en zo werd de basis gelegd voor al het moois dat we nu mogen aanschouwen. Inclusief het in Saudi Arabië populaire kopjes hakken.
In 2009 werd het experiment gestaakt en konden de betrokken cursisten huiswaarts. Het duurde niet lang of ze namen weer deel aan het knopen van bomtapijtjes en andere gezellige activiteiten. Tot ze na een ernstig gesprek met oom MacCain zich verenigden en een eigen programmaboekje samenstelden met als titel ISIS. Waar de poen en het uiterst moderne wapentuig ineens vandaan kwamen? Weet u het, weten wij het. Maar zeker is wel, dat zulke experimenten in een zandbak niet werken. Noch pleemobiel, noch schilderijtjes maken. Tenzij het een van de pijlers is van de door de USSA uitgewerkte Heineken-doctrine (1). In dat geval is het geniaal.

(1) Zie bijvoorbeeld aflevering 16 van de serie “Lente” dd. 26 juni 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2015