Skip to main content

Top Trump-Poetin (003)

07 juli 2018

'Same player shoots again', dat is wat met name de Engelse MSM maken van het tweede novisjok-incident in Engeland en opnieuw (je gelooft het niet) ... in Salisbury! Waar de Engelse geheime dienst haar 'Porta Down'-faciliteiten voor chemische wapens heeft en waar ook de eerste aanval met novisjok plaatsvond. Hoe toevallig. En wat zouden die Russen hiermee toch beogen zou je willen vragen. Nu het succes van de WK zelfs de grootste 'die-hards' ontdooit en juist nu er eindelijk met de grote baas van het westen kan worden onderhandeld. De koppen in de Engelse kranten zijn grimmig oorlogszuchtig: 'Hoe durven de Russen opnieuw op Britse bodem toe te slaan'. En met die Russen gaat Donald Trump onderhandelen over onze veiligheid.
De commentaren in de Amerikaanse MSM aan de vooravond van de top zijn even voorspelbaar negatief: hier kan niets goeds uit groeien. Het maandblad Foreign Policy meent bij voorbaat dat 'Poetin iedere druk van Trump over Syrië van zich af zal werpen'. Oftewel: laat de wapens spreken, zoals ze al 7 jaar doen. Het breekpunt volgens deze experts zou gaan worden de Iraanse aanwezigheid in Syrië. En dan natuurlijk vooral 'aan Israël's grenzen'. Daarin zou Poetin volgens deze commentaren van Trump geen 'druk' dulden. Poetin's woordvoerder Peskov heeft ontkend dat Iran de agenda aanvoert. Waarom zou uitgerekend Iran het belangrijkste gespreksonderwerp tussen Trump en Poetin moeten zijn? En waarom zouden die Iraanse troepen in het kader van een regeling van het conflict in Syrië niet gewoon naar huis kunnen? Net zoals iedereen: de Amerikanen, de Engelsen, de Fransen, de Nederlanders (ja, wij zijn ook in Syrië!) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wie is er niet in Syrië? De Luxemburgers misschien. In de hoofden van deze 'experts' is iets als een regeling gewoonweg niet mogelijk, vergiftigd als ze zijn door 'neocon'-denkbeelden waarin Iran het permanente 'Rijk van het Kwaad' vertegenwoordigt. De retoriek van Netanyahu en Timothy Snyder.
Ook iemand als 'libertarian' Ed Schulz denkt dat Trump 'in een opwelling' toezeggingen kan doen die niet realistisch zijn in het MO, simpelweg omdat hij het MO niet zou begrijpen. Trump heeft meerdere malen aangegeven dat hij wil dat de VS het MO verlaten. Zijn impulsieve overbrengen van de VS-ambassade naar Jeruzalem was zo'n 'Iwan en Natasja' die uit de slee naar de wolven werden gegooid om zionisten en christen-fundamentalisten te paaien. Ondergesneeuwd werd dat Trump Oost-Jeruzalem (Al Quds) als hoofdstad van Palestina wil erkennen. Een unicum. Niemand van de Nato-bondgenoten die het anders beweren zo hoog op te hebben met de Palestijnen volgde de moedige landen die als reactie Al Quds inderdaad als hoofdstad van Palestina erkenden. Schulz heeft gelijk, Trump's aanpak is primitief. Als een zakenman. Maar zeker is dat de aanpak van het hele zwikkie voor hem (sinds Kennedy in 1961 een deal met Nasser wilde sluiten) alleen maar de neo-kolonialistische politiek rond Israël heeft bevoordeeld. Als de Amerikanen weg zijn uit het MO (en dat gaat echt gebeuren) zullen we zien wat er over blijft van de oorlogszuchtige taal van wat zich als zelfverklaarde 'Joodse Staat' aan de wereld heeft gepresenteerd. Om na al het moorden alsnog de Tien Geboden te omarmen zal de katharsis van een 'Internationaal Tribunaal' vergen.
Inzet van de top Trump-Poetin zal dus zijn het vertrek van ALLE buitenlandse troepen uit Syrië. Dan heeft Israël geen enkele reden meer om de Golan bezet te houden, waar ze zich nu zo over 'Iraanse troepen en Hezbollah aan haar grenzen' opwindt. 
De rest is zo geregeld. Terug naar de grenzen van 1967. Demilitairisering en denuclearisering van het MO. Een federatieve staat Israël/Palestina met een gedeelde hoofdstad: Jeruzalem/Al Quds. De landbrug tussen Azië en Afrika die het Westen 70 jaar heeft gestremd gaat eindelijk open. De spoorlijn Cairo-Tel Aviv-Damascus (al 25 jaar geleden lagen de plannen en geld klaar) zal een come back van de spoorwegen teweeg brengen. Wie wil daar niet sporen. De snelweg naar Damascus is gek genoeg aan Israëlische kant (Golan) al klaar (voor tanks). Het MO zal een geduchte concurrent voor het Westen worden. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 juli 2018
Top Trump-Putin