Skip to main content

Tok

26 juni 2016

Het kan altijd beter. Maar het gaat goed in Bolivia. Wat financiële cijfertjes: In 2006 bedroeg het inkomen per hoofd van de bevolking 1200 yankee dollar. In 2015 was dat 3119 dollar. En de hut van haar van Lagarde voorspelt voor 2016 een economische groei van 3,8 procent. Het is misschien geen grote stut voor het succesvolle beleid van de @&%$#@ linkse president Evo Morales, maar de export van jaarlijks 36 meloen kippen draagt wel degelijk een eitje bij. De rest van de voorraad tokkies, zo'n 160 meloen, is voor binnenlands gebruik.
Komt ene Bill Gates met een lumineus idee. Hij heeft bij een hele reeks landen de gratis leverantie van 100.000 kippen aangeboden. De organisatie van dit kakelende gebeuren heeft ie in handen gelegd van Heifer International uit Little Rock USSA. Little Rock? Little Rock? Was dat niet...? Nou ja, laat maar.
Heifer doet zijn best om de arme sodemieters in de wereld op te stoten in de vaart der volkeren. Onder andere met microkredieten. Microkredieten? Microkredieten? Was dat niet....? Nou ja, laat maar.
Stel dat je per jaar 250 kippen op het erf zet, dan verdien je al gauw 1250 yankee dollar en dat is voor een arme sodemieter al heel wat. Aldus de godvergeten rijke stinkerd Gates. Wel een beetje merkwaardig dat Billy ineens met een stukje mantelzorg de boer opgaat, terwijl ie tegelijkertijd zich zo inzet voor het millimeteren van de wereldbevolking. Maar er is geen haan zo bont of er zit een vlekje aan. Nou het grappige: hij heeft die kippen ook aangeboden in La Paz. Begrijpt u het, begrijpen wij het. Ecuador heeft het aanbod inmiddels afgewezen. “Steek ze in je reet gringo” zullen ze waarschijnlijk gedacht hebben. “En leg je fucking eieren ergens anders neer”. Maar ze zeiden het niet, want voor je het weet komt er een ploegje economic hitmen voorbij en ondergaat je land hetzelfde lot als Venezuela. Bill hoort namelijk bij de 1-procent en daar valt niet mee te spotten. Tener cuidado, Evo.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016