Kerstgroet

Hits: 312

zondag 23 december-2012
Terwijl de Telegier met ingehouden trots schrijft dat de kwaliteit van de kerstvoedselpakketten voor “onze” armen zo is toegenomen, denk o.a. aan varkensrollade, dan zal het bij “onze “ armen wel gaan om gristenen. Maar een kniesoor die daarop let. In de mediale stilte voor de Kerst kun je altijd wel wat slecht nieuws langs de “waakhonden” van de democratie laten glippen. Zo kwam afgelopen vrijdag de ongekozen EU regering in alle stilte met een overzichtje hoeveel geld er in de periode van oktober 2008 tot en met december 2012 in het financiële stelsel is gestoken. Belastinggeld uiteraard, bij elkaar ging het om een bedrag van 1.616.000 miljard euries dat door de 27 lidstaten is geschokt. Opvallend is dat in dit overzicht de financiering door de Europese Centrale Bank NIET is meegenomen. Ook het jaar 2012 telt nog even niet mee.
Wie waren de gelukkigen van deze zakkenrollerij? Uiteraard niet “onze” armen in de EU, laat staan daarbuiten. Nee, allereerst de investeerders, speculanten en aandeelhouders van de financiële sector. Hun verliezen werden niet alleen gedekt, zij kunnen rustig verder speculeren dank zij de financiële steun van de EU staten. Dank, dank.
Per land uitgesplitst delen Duitsland en Ierland samen de tweede plaats, ieder ontving 16% van het geld. Op de eerste plaats geheel onverwacht het Verenigd Koninkrijk met 19%.
Dus nog een jaar of 10 bezuinigen, of zoals mevr. Merkel het kort maar krachtig zei: de sociale staat is niet te financieren. Nee, de financiële sector heeft haar varkentjes gewassen en kan rekenen op de solidariteit van de staat, de rest? Hahahaha, prettige kerstdagen en wellicht krijg je volgend jaar ook een kerstvoedselpakket.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 312

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch