Tussen premies en piraten (017)

vrijdag 22 april-2011
Wij hoorden vroeger altijd dat we ons bordje leeg moesten eten. Het veroorzaakte geen dwangneurose, maar we doen het nog steeds. Dus ook in dit geval. Komt u net binnenvallen, lees dan eerst even aflevering 16 van gisteren. Lekker? Hier is de rest:

" ... Maar hoe ketste die deal nu eigenlijk af? Waarom nam Delta Lloyd die beslissing? Delta Lloyd was in diezelfde periode eigenaar geworden van OHRA. OHRA op haar beurt was net eigenaar geworden van Heiloo & Molkenboer, waar meesteroplichter Martens de scepter zwaaide. Martens had middels gefingeerde balansen OHRA ervan overtuigd dat zij 25 miljoen voor zijn tentje moesten neerleggen. De toenmalige bestuursvoorzitter, waarschijnlijk een ex-voetballer met veel connecties (gebeurde bij Amev ook veel. Frits Rijnaart bijvoorbeeld, die nu drie jaar uitzit in een andere fijne zaak. Maar ook Theo van Duivenbode die zowel van voetballen als verzekeren geen verstand had), kon geen balansen lezen en boekte net zo snel als Eichner met zijn tien miljoen naar John R. de 25 miljoen over naar de aandeelhouders van Heiloo & Molkenboer.
Martens was dus feitelijk in dienst van Delta Lloyd. En als iemand gefingeerde balansen kon lezen, dan was dat Martens. En laat die nou juist op dat moment de cijfertjes voor ons Woutertje Schoeman onder ogen krijgen. Totaal afgebrand het Delta Lloyd gebouw uitgejetst belde Woutje direct John R. met eerdergenoemde mededeling.
Zo, Amev participeert dus ineens voor dertig procent in de holding Rendement Adviesgroep, Assure Money genaamd. Leuke naam voor zo'n "streken-BV". In Assure Money hebben nog drie aandeelhouders een plekje gevonden: Rob M., John R. en Herbert S. Die laatste trekt het allemaal niet. De snelheid van John R., de streken van Amev, marketing managers die genotsmiddelen naar kantoor laten sturen, het is niks voor Herbert. De aandeelhouders raken verdeeld, de organisatie lijkt stuurloos.
Geweldig nieuws overigens voor Eichner, want die zat nog met 10 miljoen in zijn mik. Inmiddels was Beumer zich actief gaan bemoeien met een aantal van die Eichner-dossiers. Eichner heeft ooit verklaard dat hij door Beumer werd gechanteerd. Hij moest blijven meewerken om zijn directiepensioen te kunnen toucheren. Zou hij stoppen dan zou Beumer hem uit zijn formele functie ontheffen waardoor hij alle opgebouwde rechten zou verspelen. Eichner zat dus klem
".

Lekker zwartboek zou je zeggen. De inhoud ervan kwam nog aan de orde bij een faillissementsprocedure, waarbij de laagwaardigheidsbekleders die zich qq. met die procedure bemoeiden vriendelijk werd verzocht om het geheim te houden. En dat gebeurde. Hebben we het later nog over. Stay tuned.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 408
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch