Skip to main content

Hoi, hoi, hoi

Hits: 360

maandag 30 juni-2008
Nadat tijdens de voorstelling van Osama's Flying Circus op 9/11 het eerste vliegtuig zich in een van de Twin Towers had gepierced, stonden op ruime afstand vijf Arabisch geklede heren van de verhuizingsfirma Urban Moving Systems op het dak van hun wagen te hossen of de prijs van shoarma met vijftig procent was verlaagd. Dat was vreemd. En ze werden dan ook door de Feds naar binnen getrokken. Het bleken Israeliers te zijn. Maandenlang kregen ze wit licht seances voor hun mik en werden ze aan de polygraafpomp gelegd. Waarom hadden ze gehost? Zo leuk was die voorstelling niet. Uiteindelijk bleek het te gaan om agenten van de Mossad. Urban Moving Systems was een frontfirma van de Israelische geheimedienst. En bij de Feds leefde het sterke vermoeden dat de verhuizers vantevoren op de hoogte waren geweest van Osama's eenmalige voorstelling op Manhattan en bewust die kennis hadden onthouden aan hun Amerikaanse collega's. Hoe dit ook zij, de betrokken Mossaadjes konden na driftig geschuifel achter de schermen naar huis terug.
Een verhaal dat vaker is verteld. Zeker. Maar nu blijkt dat Urban Moving Systems in 2001 een bedragje van 498.750 dollar heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid. Dat moet een flink verhuisklusje zijn geweest. Daarnaast ontving de baas van het spul Dominik Suter ook nog uit onbekende Amerikaanse bron een toetje van 166.250 dollar. Oftewel een ruime 6,5 ton. Dominik was kort na de voorstelling de kleren van het lijf gevraagd tot ie uiteindelijk in zijn onderbroek zat. Maar het stevige verhoor leverde niet genoeg op en Dominik kon een paar weken daarna geheel gekleed naar Jerusalem vertrekken om zich daar te laten leeglopen bij de klaagmuur. In afwachting van zijn collega's.
O.k., laten we aannemen dat de Mossad vantevoren op de hoogte was van de ophanden zijnde voorstelling en dat zij uit eigenbelang niks tot bijna niks heeft verteld aan de Feds cq. de CIA. Waarom kreeg Urban Moving System in dat jaar 6,5 ton van vooralsnog onbekende bronnen bij de Amerikaanse overheid? Denkt u wat wij denken? Precies. Maar dat wist u al.

Klik hier om uw reactie toe te voegen