Verschil moet er zijn (002)

08 april 2017
Hits: 306

maandag 7 mei-2012
Diegenen die niet terug willen maar vooruit, laten we zeggen de Sappers, kijken met kromgetrokken tenen naar de uitkomst van de Griekse verkiezingen. Wat een gedoe, die democratie, laat dat toch aan de deskundigen over. En na Griekenland, wat volgt er dan? Ierland (referendum), Spanje en Portugal. Iedereen weet toch dat schulden betaald moeten worden.
Nou daar denken ze in IJsland wel ietsje anders over. Alle hypothecaire schulden die meer bedroegen dan 110 procent van de waarde van het onroerend goed zijn kwijtgescholden. De economische groei ligt aanzienlijk boven die van de Europese Unie, de verzekeringskosten voor leningen in IJsland liggen op het niveau van België, en de kans dat IJsland zich aan wil sluiten bij de EU ligt niet erg hoog. Bovendien zijn 200 personen in staat van beschuldiging gesteld wegens financiële fraude, waaronder de bestuursvoorzitter van de op één na grootste bank: de voormalige bestuursvoorzitter van Landsbanki Islands heeft regelmatig in eenzame opsluiting gezeten tijdens zijn voorarrest.
Maar ja IJsland wilde de banken niet redden, de EU wel, dus draaien hier de burgers op voor de financiële risico's van de casinospelende bankiers. Nee, vol gas vooruit hier op naar de volgende Euroredding.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 306
Verschil moet er zijn

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch