Skip to main content

Dronen, droonde, gedroond (007)

27 februari 2017

maandag 10 maart-2014
We willen niet eigenwijs wezen. Maar soms gebeurt het toch. Meldde het dagvod NRC vorige week, dat de USSA ook drones op pad stuurt om het leven van stouterikken in Somalië in te korten. In veel gevallen wat grofkorrelig, waardoor ook onschuldigen worden geruimd. Koters, opoe's, een hulpverlener op een fiets. Later bieden de Amerikanski's daarvoor soms excuses aan, maar meestal niet. Collateral damage.
Nu zou er volgens eerdergenoemd dagvod in pas onthulde Snowdenrollen staan, dat de USSA bij deze bloedbruiloft gebruik maakt van gegevens die zijn verzameld door Nederlandse griezels. Via onze grote pompeblêden bij het Friese Burum. Geheel volgens afspraak. Naar aanleiding daarvan liet een van onze uiterst gewaardeerde lezers ons weten, dat wij als koene zeevaarders nog over een ander middel beschikken om die kloten Somaliërs af te leggen. Wij beschikken namelijk over Walrussen. Onderzeeërs die echt bij ons passen. Ze zijn aan de kleine kant. Voordeel daarvan is, dat je tamelijk dicht onder een vijandelijke kust kan komen. En als je dan ook nog speciale oppervlakte radar en moderne luistersnufjes bij je hebt zit je helemaal gebakken bij het elimineren van de firma Al Shabab en aanhang. Doen onze snuffeljannen dat al lang? Jawel. Die lagen al data te vissen voor de kusten van Bosnië en Irak toen het daar zwaar hommeles was. En verder zijn ze actief in de Caraïben. De Caraïben? Oei. Wat riep de Amerikaanse grim reaper John MacCain op 20 februari jl.? Komt ie:

"We need to be ready to use military force in order to enter Venezuela and establish peace there".

Kan je die Freedom Houseclown als een volstrekte malloot wegzetten, maar zijn uitspraak loopt keurig parallel met het zogenaamde Strategic Plan for Venezuela (1). Dat voorziet namelijk in een “humanitair” ingrijpen van de NATO als de vooruitgestuurde Gladiosnipers voldoende anti-regeringsdemonstranten en veiligheidsagenten hebben doodgeschoten. En dan is het natuurlijk wel lekker als je kan beschikken over de oortjes van een Nederlandse Walrus en wat oranje vliegveldjes vlak voor de Venezolaanse kust. Zou Ronald Platwurm nou zulke dingen weten? Het is maar te hopen, want anders zit ie straks weer met een lullig brieffie te zwaaien bij de echoput van Toine Huys. Stay tuned.

(1) Zie voor dat smerige plan de nog jonge serie “Gladiolen in Venezuela”

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Dronen, droonde, gedroond