Tit-for-tat (006)

14 januari 2017
Hits: 481

Zielig. Aan de hand van een nieuw dodgy dossier heeft Barack Hussein O. op gehacktdag een heel stel Russische diplomaten van een spionnenplakker voorzien en verzocht om voor het eind van het jaar op te lazeren. Als repercussie voor het hengelen in de mailvijver van zijn partij en zijn beoogde opvolger om de vangst daarna in het publieke aquarium te flikkeren. Hard bewijs? Nee, maar dat was er voor de oorlog in Irak ook niet, dus wat liggen we nou te lullen? Trouwens, wat is een voornaam deel van het diplomatenwerk anders dan het verzamelen van inlichtingen om daaruit voordeel te putten cq. invloed uit te oefenen? En desnoods met steun van je geheimsmurfen een lente op gang te brengen. Een expertise waarvan met name de USSA na WO II enorm gebruik heeft gemaakt om het baasje van de wereld te worden.
Hij mag dan wat trekken vertonen die bij ons een gang naar de shrink zou rechtvaardigen, maar de huidige president van de Philippijnen zat er op dezelfde gehacktdag niet ver naast met de opmerking dat alle Amerikaanse diplomaten samenwerkten met de CIA en zaten te grutten in de binnenlandse politiek van andere landen. Aanleiding voor zijn meest recente anti-Amerikaanse tirade was de lekkage van een geheime blueprint in de Manilla Times. Die behelsde een plot om Rodrigo Duterte ten val te brengen. Geheel klassiek, met het stieken van de oppositie, de media, het militaire apparaat, buurlanden en hoge hotemetoten in regeringskringen. Plus het economisch isoleren van de Philippijnen (1). Dit alles werd volgens Duterte aangestuurd door Philip Goldberg. De voormalige Amerikaanse ambassadeur, die een paar maanden geleden naar Washington werd teruggeroepen na een openlijke clash met de Philippijnse president over het gangrapen van een Australische missiedame in 1989. Het was overigens niet de eerste keer dat Goldberg in verband werd gebracht met het blueprinten van een machtsovername. In 2008 werd ie om die reden Bolivia uitgekegeld en als je in de vorige eeuw ook nog eens met meer dan je neus in de Kosovaarse lente hebt gezeten aan de zijde van Richard Holbrooke kan je moeilijk volhouden dat je nergens van weet (2).
Inmiddels heeft Vlad Putin aangekondigd de move van Barack Hussein O. met gelijke roebel te zullen betalen. Allemaal gebarentaal in afwachting van de komst The Donald. Laten we samen contact zoeken met de Heer en hem vragen of ie het een beetje netjes houdt in 2017. Stay tuned.

(1) Zie voor hetzelfde laken een pak de serie “Gladiolen in Venezuela” die op 7 november 2013 te water werd gelaten en in de daarop volgende jaargangen furore maakte. (zoek naar "gladiolen in Venezuela" in op deze locatie)
(2) Zie voor een staaltje Holbrooke-diplomatie de serie “Mabeltje op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 januari 2017
Aantal keren bekeken: 481

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch