Smurrie rond Curry (002)

woensdag 4 mei-2005
In 1992 arriveerde Simon Cavendish in Nederland met twee boodschappentassen. Daar zat zijn hele hebben en houden in. Zes jaar later was hij vele malen miljonair. In 1994 had hij namelijk samen met “banker” Arno van Brakel de eerste Nederlandse commerciële internetprovider op de markt gezet. Euronet. Internetsoftware, de bijbehorende handleiding en een aanvraagformulier voor een abonnement kon je in één pakket gewoon in de winkel kopen.
Toen een uniek concept. Later standaard. Cavendish en Van Brakel trokken niet alleen een massa particuliere cliënten aan, maar bijvoorbeeld ook een moloch als Shell. En als je Nuon aantrekt voor de broodnodige investeringen, ben je ook niet verkeerd bezig. In 1998 verpatste het Brits/Nederlandse duo de boel voor zestig miljoen gulden aan France Telecom.
Een jaartje daarna kwam Adam Curry in beeld, die in 1999 na een twaalfjarig verblijf in zijn geboorteland met zijn vrouwtje Paay weer in Nederland terugkeerde. Adam had in de States, waar hij ondermeer warme banden onderhield met zijn uncle Donald (1), niet slecht geboerd. Vooral dankzij een zevenjarige carrière bij MTV en vijf jaartjes internet-business.
Simon en Adam stortten zich hier met hun onderneming Jamby op een nieuwe markt: televisie via internet. Een terrein dat nog maagdelijk was, maar wel direct aansloot op hun eerdere ervaringen.
Dat lag even anders toen ze zich de brainwave permitteerden om in Nederland het novum van een taxibedrijf te presenteren dat gebruikmaakte van een helicopter. Geen files, geen uitvallende treinen, lekker chop chop naar je werk of je businessafspraak.
Rotorjets bleek te hoog gegrepen. Met name omdat je in deze postzegel aan de Noordzee niet overal je chopper neer kan zetten en het aantal cliënten dat zich op deze manier wilde laten vervoeren zwaar tegenviel. Adam en zijn vrouwtje waren bijna de enige klanten en het is net als in de kroeg: als je als uitbater de beste klant van je zaak bent, gaat het geheid mis. Zo ook met Rotorjets. Stay tuned.

(1) Adam’s uncle is Donald P. Gregg. Zie voor hem het artikeltje “Varken” dd. 4 februari 2004.

Smurrie rond Curry

  • Hits: 282
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch