De dood van een spion (008)

zondag 28 januari-2007
De berichten over de zoektocht van de Londense en Moskouse bromsnorski naar de Russische onverlaat Vladimir X, waren nog maar koud de deur uit of hoppa de koers werd alweer gewijzigd. Niet deze Vladi is in de ogen van Scotland Yard nu de lowlife die bij de inmiddels heilig verklaarde ex-KGB-er Alexander Litvinenko een poloniumzoetje in zijn thee had laten plompen, maar Litvi’s ex-collega Andrei Lugovoy. Die had ook met zijn snufferd bij het gesprek gezeten op Litvinenko’s kamer in het Millenium hotel. En wat denk je wat? Hij had het nucleaire extraatje niet in Alexander’s kòppie gedaan. Nee, hij had het in het theepotje gemikt. Volgens de hijgende mainstreampers zijn de Sherlocks tot die conclusie gekomen na de recente vondst van het potje in kwestie, waarin nog een flinke meute Polonium-moleculen vrolijk een hurkendans uitvoerde ondanks een tsunami aan sunnige vaatwasbeurten. Stevig spul dat polonium.
Dus let nou even op hè: niet die Dimitri Kovtun of die Vladimir X hebben een heel stel passagiersjets, taxi’s, kroegen, hotels, lounches, retirades, een sushibar, een voetbaltribune en een theepot gepoloniseerd om die ene Putinontkenner een enkeltje hemel te bezorgen, maar Andrei Lugovoy.
Zie het voor je? Litvi zet een potje thee, gaat even doen wat onze gevederde vrienden nooit doen, Lugo gooit wat polonium in het potje (Dimitri en Vladimir zien niks, want die zijn net even bezig met een spelletje Russische roulette), Litvi komt terug en schenkt een koppie in, de anderen bedanken, Litvi drinkt zijn koppie leeg en kedeng kedeng de trein naar Alexander’s stazione termini gaat op weg. Briljant!!!
Tenzij het potje thee kant en klaar is gebracht na een belletje roomservice. Kijk, dan wordt het weer heel anders. Dan kan het ook een branchegenoot zijn geweest van die bitch die in een Parijs hotel je ontbijt op bed verpest met de kreet “Ja zekèèèr, de hypothekèèèr”. Of een Russische geheime Yuri in de keuken van het Milleniumhotel. Of Inspector Gadget. Wij houden voor u de vinger aan de nog kloppende pols. Stay tuned.

De dood van een spion

  • Hits: 395
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch