Skip to main content

There's a hole in the bucket

19 januari 2017

Het gebeurde op 15 december 2016. Yves Chandelon, het baasje van de financiële gruttersafdeling van de NATO joeg in zijn auto een kogel door zijn hoofd, legde de gun in zijn dashboardkastje en ging dood. Later vonden zoeksmurfen een afscheidbroddel. Dus wat was de conclusie? Vingerplant.
Yves had zelfmoord gepleegd. Al gauw kwamen de verhalen los. Yves had schulden en kon dat niet aan. Dat hep je als je zo eerlijk bent als iedereen beweerde. Wel gek: hij had vergunning voor drie guns, maar dat ding in het dashboardkastje hoorde daar niet bij. Soit.
Andere verhalen repten over de narigheid die Yves ondervond binnen de NATO. Lullige telefoontjes, dreigende briefjes etcetera. Niet helemaal zonder reden. Hij zou op een massieve fraude bij het Brusselse oorlogsinstituut zijn gestoten. Het ging omgerekend om rond de 250 miljard euro, die ergens door het afvoerputje zou zijn verdwenen. Zonder netjes te zijn afgeboekt. Goddank hebben we het hier over een periode van 40 jaar. Dat is dus per jaar ruim 6 miljard en allicht dat er binnen een zo langzamerhand “obsolete” geworden apparaat wat weg raakt. Vooral nu het zich bezighield met het stiekem financieren en ondersteunen van allerlei groepjes lentebaarden in het Midden-Oosten. Soms trouwens ook met poen die niet zo deftig was verworven. Oftewel uit de zwarte kas. Maar daar zullen we het hier niet over hebben.
Nou was dit nieuws over die verdwenen poen eigenlijk geen nieuws. De voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld liet na 9/11 op humoristische wijze al weten dat er bij het Pentagon 2,3 triljoen dollar zoek was en dat bedragje bleek in 2016 verdrievoudigd te zijn. Een deel daarvan kan via het putje in Brussel zijn verdwenen en geen wonder dus dat The Donald het liefst zou zien dat de Europese lidstaten wat meer zouden gaan schokken.
Nieuws: Lentespecialist John McCain heeft verzocht om het Amerikaanse oorlogsbudget in de komende vijf jaar met 5 triljoen dollar te verhogen. Om de achterstand die het militaire gedrocht tijdens het bewind van vredesduif Barack Hussein heeft opgelopen een beetje goed te maken. Kan iemand even een ambulance sturen en meneer stevig vastbinden bij het afvoeren naar de Paazafdeling. Bij voorbaat. Oh en van Yves? Horen we niks meer van. De nazaten van David Rossi kunnen erover meepraten (1). Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje “Avanti ragazzi” dd. 30 november 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 januari 2017